Inundații. Bilanțul arată dimensiunile dezastrului

inundatii
inundatii

IGSU a prezentat bilanțul pagubelor produse în urma valului de inundații care a acapat România în ultimele zile.

Şaizeci de localităţi din paisprezece judeţe sunt afectate de inundaţii în urma ploilor căzute în ultimele ore, cel mai afectat fiind judeţul Bacău, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Judeţele afectate de inundaţii sunt Argeş, Bacău, Buzău, Braşov, Brăila, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Ialomiţa, Neamţ, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea, unde pompierii din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă au intervenit pentru evacuarea apei din 21 de locuinţe, două anexe gospodăreşti, 382 de curţi, 20 subsoluri şi beciuri, precum şi patru obiective social-economice. 

Totodată, au fost afectate nouă autoturisme, iar circulaţia rutieră pe şapte drumuri naţionale şi două judeţene s-a desfăşurat cu dificultate, a fost întreruptă sau s-a derulat alternativ din cauza apei şi aluviunilor de pe carosabil, a căderilor de pietre sau a ruperii terasamentului.

Misiuni de salvare a persoanelor

În timpul acţiunilor de intervenţie, două persoane din localitatea Oituz (BC) au fost salvate de pompieri cu ajutorul unei bărci pneumatice din locuinţa care era în pericol de a fi inundată, iar două persoane din localităţile Slănic Moldova (BC) şi Câmpuri (VN) au fost evacuate preventiv, fiind posibilă întoarcerea acasă după înlăturarea apei şi aluviunilor din locuinţe.

Cele mai semnificative efecte au fost înregistrate în judeţul Bacău, pompierii intervenind în localităţile Oituz, Slănic Moldova, Hârja, Comăneşti, Ştefan cel Mare, Bogdăneşti, Dărmăneşti şi Târgu Ocna. Aluviunile de pe DN 11, în localitatea Hârja, au blocat cinci autovehicule în care se aflau 22 de persoane, fiind necesară intervenţia pompierilor şi autorităţilor pentru remedierea situaţiei. În prezent, se circulă pe un singur tronson de drum, până la îndepărtarea completă a aluviunilor. De asemenea, locuitorii oraşului Slănic Moldova au fost afectaţi de avarierea unei conducte de gaze, în prezent echipaje specializate acţionând pentru remedierea situaţiei.

Intervențiile nu s-au terminat

În acest moment, continuă intervenţiile pompierilor în judeţele afectate, iar inspectoratele pentru situaţii de urgenţă rămân mobilizate pentru a interveni în zonele unde se pot produce situaţii de urgenţă, adaugă IGSU.

Capitala şi şaptesprezce judeţe se află joi sub avertizare cod galben de ploi puternice. De altfel, până vineri va ploua în cea mai mare parte a ţării, potrivit meteorologilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel