Introducerea uniformelor în şcoli și licee, respinsă de Senat

POLITISTI - PROTEST - BUCURESTI
POLITISTI - PROTEST - BUCURESTI

Senatorii din Comisia pentru învăţământ au respins, marţi, propunerea legislativă înaintată de deputatul Cezar Preda care prevede introducerea obligativităţii purtării uniformei şcolare în unităţile învăţământ primar - clasele I-IV şi gimnazial. Senatul este prima Cameră sesizată în cazul propunerii legislative privind introducerea unor măsuri pentru creşterea prestigiului educaţiei în învăţământul primar şi gimnazial.

Propunerea legislativă a primit un raport de respingere din partea Comisiei pentru învăţământ din Senat.

Opiniile membrilor Comisiei în ceea ce priveşte utilitatea impunerii unei astfel de măsuri au fost împărţite, unii considerând că măsura introducerii unei ţinute vestimentare în şcoli ar putea "armoniza" atmosfera din şcoli şi "-ar pune pe picior de egalitate pe elevii cu familii cu venituri bune şi pe cei care provin din familii mai sărace". Pe de altă parte, unii senatori au susţinut că purtarea unei uniforme şcolare ar putea afecta în mod negativ personalitatea în formare a elevilor din învăţământul primar şi din cel gimnazial, scrie Agerpres.

Preşedintele Comisiei pentru învăţământ din Senat, Mihail Hărdău (PDL) a precizat că susţine introducerea obligativităţii purtării uniformelor şcolare în unităţile de învăţământ însă îşi doreşte ca această măsură să fie aplicată treptat şi nu "ca ghilotina - de azi pe mâine".

Senatorul PSD, Doina Silistru a invocat faptul că mai mulţi părinţi care provin din medii mai sărace i-au solicitat să susţină proiectul de lege întrucât prin introducerea unei uniforme şcolare ar fi atenuate discrepanţele dintre elevii săraci şi cei care provin din familii mai înstărite.

Pe de altă parte, însă, vicepreşedintele Comisiei pentru învăţământ, liberalul Nicolae Robu, a afirmat că îşi aminteşte cu neplăcere de faptul că a trebuit să poarte uniformă în şcoală. În opinia acestuia, decizia introducerii sau neintroducerii uniformelor şcolare în unităţile de învăţământ ar trebui să aparţină în totalitate şcolilor. "Sigur, nu e nimic rău dacă se poartă uniforme în şcoli, dar nu cred că trebuie noi să impunem imperativ prin cadrul legal acest aspect. Şcolile ar trebui să decidă dacă au sau nu nevoie de uniforme", a mai spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel