Întrevederea secretarului de stat Maria Magdalena Grigore cu Înaltul comisar ONU pentru sănătate

Secretarul de stat Maria Magdalena Grigore a avut o întrevedere, joi, la Bucureşti, cu Înaltul comisar ONU pentru sănătate, ocuparea forţei de muncă şi creştere economică, Alaa Murabit, printre temele abordate numărându-se politicile de dezvoltare ale UE care îi vizează pe tineri şi pe copii.

Potrivit unui comunicat al MAE, întrevederea a avut loc în contextul participării Înaltului comisar ONU pentru sănătate, ocuparea forţei de muncă şi creştere economică, la conferinţa cu tema Ethics of Effective Leadership, organizată la Bucureşti de Centrul pentru Studii de Dezvoltare şi Cooperare Internaţională al Facultăţii de Ştiinţe Politice, în parteneriat cu Comisia Europeană şi Programul de dezvoltare al Naţiunilor Unite. Ministerul Afacerilor Externe s-a asociat la rândul său acestui eveniment.

În cadrul discuţiilor, oficialul român a făcut o trecere în revistă a rezultatelor Preşedinţiei române a Consiliului UE pe palierul politicii de dezvoltare, cu accent asupra dimensiunii tineretului/copiilor.

Maria Magdalena Grigore a amintit că evidenţierea tematicii tinerilor în politicile de dezvoltare ale Uniunii Europene a constituit un obiectiv major al României, oferind ca exemplu dezbaterea organizată în cadrul reuniunii CAE-dezvoltare din 16 mai 2019, la sugestia Preşedinţiei române, cu trimisul special al Secretarului General ONU, Jayathma Wickramanayake. Ea a semnalat că Preşedinţia română doreşte de asemenea să se implice îndeaproape în organizarea Zilelor Europene ale Dezvoltării (Bruxelles, 18-19 iunie), eveniment-cheie în politica de dezvoltare sub patronajul Preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, prin organizarea unui panel dedicat tinerilor.

Totodată, dialogul a vizat şi aspecte privind continentul african, ambii interlocutori punctând importanţa unei implicări cât mai aprofundate, atât din partea UE, respectiv ONU, în Africa. Oficialul român a semnalat eforturile depuse de Preşedinţia română pe durata mandatului, prin organizarea a diverse reuniuni cu statele membre ale grupului Africa, Caraibe, Pacific (ACP), care au fost apreciate de interlocutorii din aceste state.

Alaa Murabit este doctor de naţionalitate canadiano-libiană, militantă pentru pace şi drepturile femeilor. La doar 21 de ani a fondat Vocea Femeilor Libiene, iar în 2016 Programul global de mentorat pentru lideri emergenţi. Tot în 2016 este desemnată de Secretarul general al ONU drept una dintre cele 17 personalităţi recunoscute pentru sprijinul Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, precum şi Înalt comisar ONU pentru ocuparea forţei de muncă şi creştere economică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel