Tăriceanu şi sprijinul Bisericii Catolice românilor din străinătate

Tariceanu - Gallagher
Tariceanu - Gallagher

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a avut marţi o întrevedere cu monseniorul Richard Gallagher, secretar pentru raporturile cu statele al Sfântului Scaun, aflat într-o vizită la Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al Senatului, remis Agerpres, Călin Popescu-Tăriceanu a subliniat importanţa pentru România a sprijinului oferit de Biserica Catolică cetăţenilor români ce trăiesc temporar în afara ţării, în special în Vestul Europei, în privinţa pastoraţiei pentru familiile catolice şi, în unele cazuri, prin oferirea comunităţilor de credincioşi ortodocşi de găzduire pentru nevoile cultului.

De asemenea, conform sursei citate, el a apreciat contribuţia şi rolul Bisericii Catolice în susţinerea parcursului democratic şi european al României de după căderea comunismului.

În cadrul discuţiilor a fost evidenţiată calitatea dialogului bilateral, în 2017 aniversându-se 90 de ani de la semnarea Concordatului cu Sfântul Scaun. Sursa citată precizează că, pe parcursul întrevederii, cei doi oficiali au abordat şi aspecte ce ţin de evoluţiile recente în plan umanitar, în Europa şi alte regiuni ale lumii, în special în privinţa refugiaţilor din zonele de conflict, precum şi a coordonării eforturilor de combatere a extremismului şi intoleranţei religioase şi rasiale.

[citeste si]loading...
VOTEAZA ARTICOLUL

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.DE1