Întrevedere NATO-Trump. România, LAUDE la Casa Albă

România a fost menționată de două ori în cadrul comferinței comune dintre Donald Trump și secretarul general al NATO, la Casa Albă.

Rusia este vecinul nostru și trebuie să găsim modalități de a gestiona relația noastră cu Rusia. Și sunt absolut sigur că SUA sprijină această abordare, parțial pentru că Statele Unite contribuie cu forțe la prezența noastră sporită în flancul estic al Alianței și, de asemenea, în sud-estul Alianței în România. Și SUA și președintele său au exprimat în mod clar că își doresc un dialog cu Rusia, dar bazat pe unitate și putere în cadrul Alianței", a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, scrie Calea Europeană.

A doua referire la România a fost făcută în momentul în care se discuta despre ținta de 2% din PIB pentru apărare, România fiind dată ca un exemplu pozitiv.

"Pentru prima dată după mulți, mulți ani în declinul cheltuielilor de apărare, vedem o creștere a bugetului pentru Apărare în Europa și Canada. (...) Nu este suficient, mai avem un drum lung de parcurs. (...) Anul trecut, cinci țări aliate alocaseră 2%. Anul acesta, România a anunțat că va atinge ținta de 2%, iar anul viitor Letonia și Lituania vor aloca, de asemenea, 2%. Deci ajungem la opt state, ceea ce înseamnă că ne îndreptăm în direcția potrivită, dar mai avem încă de lucrat.", a mai transmis Stoltenberg, potrivit sursei citate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel