Întregul CA, DEMIS. "Execuție politică". Circ în Parlament și înțepătură pentru Dragnea

Plenul Parlamentului a decis miercuri respingerea rapoartelor de activitate ale Societății Române de Radiodifuziune (SRR) pe anii 2015 și 2016.

Președintele de ședință Florin Iordache a explicat că, potrivit legii, respingerea rapoartelor atrage demiterea de drept a Consiliului de Administrație al SRR, urmând să fie numit un director general interimar. De altfel, DC News a scris încă de la începutul săptămânii că preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), Ovidiu Miculescu, este pe făraș. "Conflictul cu Liviu Dragnea, președintele PSD, din 2016, ar putea să i se întoarcă asemenea unui bumerang în această săptămână", scriau jurnaliștii DC News. Citiți AICI pe larg.

Raluca Turcan a spus că avem de-a face cu o execuție politică a CA din SRR.

"Dacă președintele director-general nu ar fi intrat în conflict cu Liviu Dragnea, astăzi raportul ar fi fost foarte bun. PNL a solicitat de multe ori ca TVR și SRR să nu mai poată deveni instrumente politice manevrate în funcție de interesul guvernanților. Azi a fost rândul SRR. Mâine poate veni rândul Televiziunii Publice. Ce ați făcut astăzi arată că nu există niciun scrupul! Este o lipsă de moralitate. Este inadmisibil ce faceți. Aveți pregătit cel mai aprig PSD-ist pe care vreți să îl puneți în fruntea Radioului Public. Este inadmisibil să demiteți o conducere care asigura un echilibru. Vreți să puneți director interimar un PSD-ist pur sânge care execută la comandă ceea ce vreți", a zis Raluca Turcan.

Traian Băsescu a reacționat imediat.

"Radioul Public a obţinut un profit remarcabil. Mai mult, este lider de audiență. Am vrut să fac aceste precizări ca să se știe că dăm un vot politic, nu unul din punct de vedere a performanțelor", a declarat Băsescu.

Apoi, fostul ministru al Culturii Vlad Alexandrescu a luat cuvântul.

"Propunerea unui interimar la SRR este o chestiune foarte serioasă care trebuie tratată cu atenție. Nu putem decide în zece minute asupra unei persoane", a spus senatorul USR.

VEZI ȘI: PROTEST în PARLAMENT după decapitarea Radio România

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel