Întrebări referendum 26 mai. Mircea Badea, surprins de mișcarea lui Iohannis

Mihai Gadea (stg.) si Mircea Badea (ctr.) participa la lansarea volumului 'Zece ani rai', autor Mugur Ciuvica (dr.), la Standul Editorii RAO, in cadrul celei de-a XXII-a editii a Targului International Gaudeamus - Carte de invatatura, la Romexpo.
Mihai Gadea (stg.) si Mircea Badea (ctr.) participa la lansarea volumului 'Zece ani rai', autor Mugur Ciuvica (dr.), la Standul Editorii RAO, in cadrul celei de-a XXII-a editii a Targului International Gaudeamus - Carte de invatatura, la Romexpo.

Mircea Badea a reacționat după discursul lui Klaus Iohannis vizavi de referendumul organizat pe 26 mai, în ziua alegerilor europarlamentare 2019.

Klaus Iohannis i-a chemat, joi, la vot pe români la referendum şi alegerile europarlamentare.

"Dragi români, avem referendum pe 26 mai. Am semnat astăzi decretul şi am convocat acest referendum împreună cu alegerile europarlamentare. Vă aştept la vot la referendum şi la europarlamentare! La referendum avem două întrebări: prima întrebare - Sunteţi de acord să se interzică amnistia şi graţierea pentru corupţi? Da, eu sunt de acord şi sper şi în acordul vostru fiindcă ne dorim o societate curată, o societate performantă în secolul XXI şi o societate europeană pentru România. A doua întrebare: Sunteţi de acord să se interzică ordonanţele de urgenţă în domeniul justiţiei? Da, ne dorim o guvernare pentru români, o guvernare performantă, o guvernare europeană. Avem alegeri pentru Europa, avem un referendum pentru Europa, dar avem mult mai mult. Acest referendum este mai important astăzi decât oricând", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Mircea Badea, reacție despre referendumul lui Iohannis

"Referendumul lui Iohannis este o mare imbecilitate. Nu știu de ce ar trebui să vorbesc despre acest lucru. O fac doar astăzi pentru că este de actualitate. Sunt multe prostii pe care le comite Klaus Iohannis. Întrebările sunt foarte bizare.

Este o abominație faptul că președintele Klaus Iohannis a împărțit cetățenii în două părți - români și PSD-iști. Deci PSD-iștii nu sunt români. Așa ne spune președintele. Nu contează boicotul PSD-iștilor. Acum contează votul românilor. Să zicem că eu sunt de acord cu PSD. Cum fac la acest referendum ca să fiu de acord cu PSD? Nu înțeleg. Dacă la referendum întrebarea ar fi - sunteți de acord cu PSD? Atunci poți vota DA sau NU. Dar la acest referendum cum votezi ca să fii de acord cu PSD? Sau cum votezi dacă nu ești de acord cu PSD?”, a zis Mircea Badea.

Despre întrebarea Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?, Mircea Badea a spus:

”Această întrebare este perfect cretină. De fapt, în întrebarea a doua sunt două întrebări? Poate sunt de acord cu prima parte a întrebării, dar cu a doua poarte nu mai sunt de acord. La această întrebare există și răspunsul așa și așa? Aș vrea ca Iohannis să dea un test de inteligență”.

”Sunt român sau PSD-ist? Că nici nu mai știu. La ultimele alegeri am votat la Senat cu ALDE și la Camera Deputaților cu PSD. Sunt român așa și așa cumva. Cred că sunt încă român pe partea de Senat”, a mai zis Mircea Badea.

VEZI ȘI: Părintele Tămaș: Domnule Ciutacu, permiteți-mi să fiu președinte. Nu vreau să vă împart în pesedei

Cât despre întrebarea Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?, realizatorul TV a zis:

”Nu este despre justiție, este despre drepturile fundamentale ale omului. Deci, după cum spune președintele, întrebările de la referendum sunt în legătură cu PSD. Așa ne-a zis Iohannis, iar noi trebuie să spunem NU PSD-ului, iar dacă spunem NU PSD-ului, trebuie să spunem DA la aceste întrebări. Eu nu văd în întrebările de la referendum nimic despre PSD, dar văd PSD în discursul lui Iohannis”.

VEZI ȘI: Sora lui Mircea Badea: Cel mai mare risc a fost să mă nasc în familia aceasta!

Iohannis, campanie pentru referendumul din 26 mai

Klaus Iohannis a anunţat joi că va face campanie pentru referendumul din 26 mai.

"Voi fi acuzat că fac campanie, dar este normal. Este normal să fac campanie pentru România, nu pentru altceva. Eu, de când sunt preşedinte, mă implic pentru România şi asta vreau şi pentru asta. Da, voi face campanie şi pentru referendum, şi pentru prezidenţiale, dar mai ales pentru o Românie europeană, o României justă, o Românie dreaptă, o Românie aşa cum şi-o doresc românii, nu aşa cum şi-o doresc pesediştii. Au risipit banii pe pomeni electorale, au ignorat nevoile românilor - au nevoie să le daţi o lecţie, iar această lecţie se va da în prima etapă cu referendumul din 26 mai. S-au adoptat în aceşti doi ani şi jumătate nenumărate decizii greşite, nenumărate abordări greşite din partea PSD-ului, au luptat împotriva justiţiei, împotriva opoziţiei, împotriva multinaţionalelor, împotriva Europei. Eu, preşedintele României, voi face campanie împotriva acestor abuzuri! Eu voi face campanie împotriva acestor decizii, pentru că este datoria oricărui om cinstit, patriot pro-european, bun român, preocupat de viitorul ţării să facă campanie pentru o Românie mai bună. Eu mă voi implica!", a spus Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel