Întrebări-cheie în scandalul agenților Mossad. Ce joc face Traian Băsescu

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost spionată de agenți Mossad. DIICOT a anunțat că doi dintre ei au fost arestați. În acest context, Traian Băsescu își amintește că adresa de mail i-a fost spartă în urmă cu două luni.

De ce s-au lăsat agenții Mossad capturați

Ron Weiner şi David Geclowicz, cei doi israelieni arestaţi la Bucureşti în scandalul spionării șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, au lucrat pentru Unitatea 8200 a IDF (Israel Defense Forces), o unitate de intelligence de elită responsabilă cu colectarea de signal intelligence (SIGINT), precum și cu criptarea și decriptarea informațiilor. Este cea mai mare unitate a IDF, cuprinzând mii de soldați.  Unitatea este comparabilă, în functionalitățile sale, cu NSA a Statelor Unite, fiind parte a ministerului apărării israelian la fel cum NSA este parte a departamentului apărării american, scrie siteul Israel Hayon, citat de flux24.ro.  În acest context, se pune întrebarea de ce s-au lăsat prinși în România, dacă sunt experți în calculatoare și puteau spiona din Israel. O ipoteză ar fi că pionii s-au expus, ori au fost sacrificați, pentru a declanșa un scandal și a transmite, astfel, unele semnale.

De ce a fost făcută publică arestarea lor

O altă întrebare este ridicată de faptul că a fost comunicată public informația doi israelieni care o spionau pe Laura Codruța Kovesi au fost arestați. Este o situație indedită. De regulă, în cazurile în care sunt implicați spioni dintr-o țară aliată, aceștia sunt reținuți și expulzați. Publicitatea este minimă, sau chiar nu se dau date despre aceștia. Din câte se știe, este prima oară când au fost arestați agenți Mossad între aliați. De ce nu a fost păstrat secretul operațiunii, rămâne o întrebare importantă?

Traian Băsescu victimă sau oportunist în scandalul Black Cube

În acest context extrem de complicat, apare și Traian Băsescu care spune că i-a fost spartă adresa de email. "În urmă cu două luni, două luni şi jumătate, am sesizat serviciile de telecomunicaţii speciale din caza faptului că din computerul meu au fost distruse sau au fost posibil copiate zeci de mii de fişere. Am sesizat STS, pentru că ei se ocupă de protecţia comunicaţiilor foştilor şi actualilor demnitari. Au venit, au constatat şi s-a mai recuperat tot ce s-a putut recupera", a declarat Traian Băsescu. De ce nu a făcut Traian Băsescu plângere la Poliție, nu a explicat.

Se mai ridică întrebarea de ce a anunțat Traian Băsescu abia acum informația. În acest caz ipoteza este că dacă vor apărea în spațiul public fragmente din corespondența dintre Băsescu și alte persoane, cu rolul de a-i discredita pe cei din urmă, se va da vina pe hackeri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel