Întrebare cheie pentru părinți, după scandalul legat de circ

O petiție prin care se urmărește să fie interzisă folosirea animalelor la circ a fost semnată de 32.000 de persoane. Incendiu de la Circul Globus, în care au murit 11 animale, vine ca să încurajeze acest demers. 

Csibi Magor, președintele WWF România, a scris pe Facebook: ”Am nevoie de ajutorul celor care au copii să mă lămuresc cu ceva legat de circ.

Argumentul pe care tot aud împotriva interzicerii animalelor de circ și care mi-a fost adresată ieri și într-o dezbatere TV este că copii nu au cum să vadă animale sălbatice altfel decât în circ și n-au cum să învețe despre aceste animale.

Părerea mea este că nici un copil n-ar trebui să vadă animale chinuite că nu poate să învețe nimic din această experiență. Animalul este deseori supus unor tratamente și condiții inumane, suferă și în consecință are un comportament total atipic deviant. Din asta nu ai cum să înveți ceva. Eventual doar idei greșite, cum că omul poate să stăpânescă un animal sălbatic prin voință.

A doua idee care îmi vine în cap, și aici am nevoie de ajutor, că nici un copil nu s-ar duce la circ, dacă ar ști că animalele de acolo sunt chinuite. Iar aici părinții ori nu știu acest lucru, ori trebuie să mintă copiilor că acele animale se simt bine și fac cu plăcere acrobațiile.

Întrebarea mea este, dacă credeți, voi părinții, că teoria este una corectă sau nu. Este o intuiție falsă că copii ar respinge un show de acest gen dacă ar ști toate detaliile sau chiar așa e?”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel