„Între noi fie vorba, Biden nu va mai candida“, spune un important membru al Partidului Democrat din SUA

Șefa Comisiei de supraveghere a Camerei Reprezentanților din SUA spune că Joe Biden nu va mai candida în 2024.

Un lider democrat al Camerei Reprezentanților din SUA a declarat pentru The New York Times, într-un interviu publicat sâmbătă, că președintele Joe Biden nu va candida în 2024 – părând să facă o remarcă „neoficială” publicației.

„Între noi fie vorba, nu va mai candida”, a declarat Carolyn Maloney, președintele Comisiei pentru Supraveghere și Reformă a Camerei Reprezentanților, în timpul interviului, care a fost susținut pe 1 august.

La începutul acestei luni, Maloney a spus, în timpul unei dezbateri, că nu crede că Biden va candida din nou în 2024.

„Nu cred că mai candidează pentru realegere”, a spus atunci aceasta. Totuși, ea a renunțat la declarație la scurt timp după dezbatere.

„Îl voi sprijini absolut pe președintele Biden, dacă va decide să candideze pentru realegere”, a scris, ulterior, Maloney pe Twitter.

„Conducerea lui Biden care asigură investiții istorice pentru sănătate, climă și justiție economică demonstrează încă o dată de ce el este liderul puternic și eficient de care avem nevoie în acest moment”, a spus ea, conform Businessinsider.

Planul pentru climă și sănătate al președintelui Biden, adoptat definitiv de Congresul SUA

Congresul american a adoptat definitiv vineri planul masiv de investiţii pentru climă şi sănătate al lui Joe Biden, o victorie politică semnificativă pentru preşedintele american cu mai puţin de trei luni înainte de alegerile cruciale din Congres, relatează AFP.

Cu o majoritate restrânsă, democraţii din Camera Reprezentanţilor au permis adoptarea acestui plan de peste 430 de miliarde de dolari, după un vot similar în Senat în urmă cu câteva zile.

Textul, care ar trebui să permită atingerea obiectivelor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, va fi promulgat de Joe Biden săptămâna viitoare, a precizat preşedintele într-un tweet citat de AFP.

Astăzi, poporul american a câştigat, a scris Biden. Cu această legislaţie, "familiile vor vedea preţuri mai mici la medicamente, asistenţă medicală şi energie.

Salutată de majoritatea asociaţiilor care luptă împotriva schimbărilor climatice, această reformă include 370 de miliarde de dolari dedicaţi mediului şi 64 de miliarde de dolari pentru sănătate.

Denumită Inflation Reduction Act (Legea de reducere a inflaţiei), aceasta este menită, în acelaşi timp, să reducă deficitul public cu un nou impozit minim de 15% pentru toate companiile cu un profit mai mare de un miliard de dolari.

Tabăra republicană acuză că legea generează cheltuieli publice inutile şi critică utilizarea sistemului fiscal american pentru a le finanţa. Fostul preşedinte Donald Trump făcuse apel pe reţeaua sa de socializare Truth Social pentru ca toţi republicanii să voteze împotriva acesteia (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel