Între modă și contrabandă. Designerul lui Britney Spears și al distribuției serialului "Totul despre sex", condamnat la închisoare

Sursa: Freepik
Sursa: Freepik

Nancy Gonzalez, un designer de modă de top, ale cărei accesorii au fost folosite de celebrități ca Britney Spears sau de distribuția serialului "Sex and the City", a fost condamnată la 18 luni de închisoare după ce a pledat vinovată la instanța federală din Miami pentru infracțiunea de contrabandă cu genți de mână făcute din piele de crocodil.

Nancy Gonzalez a fost arestată în 2022 în Cali, Columbia, și ulterior extrădată în SUA pentru că a condus o afacere ilegală care s-a întins pe mai mulți ani, ce implica recrutarea de curieri pentru a transporta gențile sale pe zboruri comerciale către showroom-uri de lux și evenimente de modă din New York, potrivit The Guardian.

"Totul are la rădăcină banii", a declarat procurorul adjunct al SUA, Thomas Watts-Fitzgerald, comparând comportamentul lui Gonzalez cu cel al traficanților de droguri. "Dacă vrei să descurajezi acest comportament, capturezi capii cartelului de cocaină, nu persoanele care cultivă pe câmp", a adăugat acesta.

Avocații lui Gonzalez au cerut clemență pentru aceasta, descriind călătoria ei ca pe cea a unei mame divorțate cu doi copii, care se juca cu o mașină de cusut acasă, în Cali, devenind în timp un designer celebru care a ajuns să concureze cu nume ca Dior, Prada și Gucci.

"Ea a fost hotărâtă să le arate copiilor ei și lumii întregi că femeile, inclusiv cele de culoare, ca ea, își pot urmări cu succes visurile și pot deveni independent financiar", au scris aceștia într-un memoriu anterior audierii de luni. "Împotriva tuturor probabilităților, această femeie mică, dar puternică a reușit să creeze prima companie de modă de lux într-o țară de lumea a treia", au mai adăugat aceștia. Avocații au mai spus că designerul în vârstă de 71 de ani a plătit deja scump pentru crimele sale. Compania ei columbiană, care cândva avea 300 de angajați, în mare parte femei, a declarat faliment și a încetat să mai funcționeze după arestare.

Gonzalez, adresându-se instanței înainte de pronunțarea sentinței, a spus că își regretă profund faptele și că singura ei dorință este să își îmbrățișeze încă o dată mama în vârstă de 103 ani.

"Din adâncul inimii mele, îmi cer scuze față de Statele Unite ale Americii. Nu am avut niciodată intenția de a ofensa o țară căreia îi datorez o recunoștință imensă", a spus ea cu lacrimi în ochi.

Potrivit mărturiilor foștilor angajați, înainte de evenimente importante de modă, Gonzalez recruta în jur de 40 de pasageri pentru a transporta câte patru genți de mână pe zborurile comerciale. În acest fel, procurorii estimează că Gonzalez a adus bugetului SUA, prin acest tip de contrabandă, un prejudiciu de aproximativ 2 milioane de dolari. Avocații lui Gonzalez au contestat afirmația și au argumentat că fiecare piele ar costa aproximativ 140 de dolari. Pieile proveneau de la crocodili și șerpi crescuți în captivitate.

Salma Hayek, Britney Spears și Victoria Beckham sunt doar câteva dintre celebritățile care au achiziționat gențile fin lucrate ale lui Gonzalez. Munca ei a fost inclusă și într-o expoziție din 2008 la Muzeul Metropolitan de Artă din New York.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel