Intrare în forță într-un SPITAL. Medic: ”Toți urlau. Voiau elicopter”

 foto ilustrativ
foto ilustrativ

Un medic din România scrie pe o rețea socială prin ce momente incredibile a trecut. 

”Ieri, treisprezece mașini au intrat în forță în curtea spitalului din Hârlău. Una din ele era un soi de microbuz de culoare roșie-portocalie. Din ele s-au revărsat căldărarii. Au ocupat casa scărilor de la pediatrie, holurile și camera de gardă. Aerul vibra într-un mod ciudat. Toți urlau. Voiau elicopter. Voiau să plătească. Afară era noapte. Aduseseră un copil de doi ani, cu traumatism cranian. Căzuse cu capul de trepte, acasă. Făcea convulsii. Era în stare gravă. Negocierea cu neurochirurgia din Iași a durat câteva minute. Nu înțelegeam aproape nimic. Căldărarii ocupaseră tot spațiul din jur. Ca să faci câțiva pași, trebuia să treci printre trupuri și guri. Acești oameni urau și urlau pe toată lumea. Apoi, am negociat cu ambulanța transportul cu medic. Medicul era la 30 de km distanță de Hârlău. Aici ambulanțele sunt doar cu asistenți. Țiganii vor elicopter, îi spun tipei de la celălalt capăt al firului. Ambulanță cu medic nu vă ajunge? și aia râde ca prostită și crede că eu îl vreau. Elicopterul nu zboară noaptea, și chicotește fericită.

Și acum dați-mi parametrii! Nu mai există politețe, e doar chestie de protocol tâmpit. Țiganii urlă, în cor și se bat cu pumnii pe unde nimeresc. Se ajunge greu la copil. Acolo, un tip îi smulge masca de oxigen, o pune la nas și urlă că lui nu-i vine aer. Așa sufocați voi copiii!, spune el, ca apucat de toți dracii. Între timp, vin agenții de pază. Sunt depășiți, se pierd în marea de trupuri. E înghesuială ca la Judecata de apoi, la Capela Sixtină. Apoi vin două echipaje de poliție. Vedeți! poliția vine, dar ambulanțele nu, filozofează, urlându-mi la ureche, unul din căldărari. Cele treisprezece mașini au plecat în trombă, din spital, în urma ambulanței. Copilul a ajuns cu bine la neurochirurgie: avea fractură de os parietal. Am rămas în urmă, citind raportul serviciului de pază. O poveste pe care o trăisem, spusă altfel. O redau mai jos. Rămâne o lehamite de moarte și întrebările, amare, pe care nu știu cui să le pun. E război în România? Sunt atacuri teroriste? E invazie de narcotraficanți? Trăim ca-n serialul Narcos?. Bună dimineața, căldărari... Suntem aici, la ordinele dumneavoastră!” a scris medicul Răsvan Cristian Stoica, pe Facebook. 

[citeste si]

Iată și raportul organelor de pază: ”La sosirea noastră, un grup de căldărari de 10-12 persoane se aflau în camera de gardă cu un copil aflat la consultație. Aceștia au agresat medicul de gardă și asistentele, au adresat cuvinte jignitoare la adresa personalului, au împiedicat timp de 20-30 de minute actul medical și activitatea personalului de serviciu. De asemenea, au deranjat cu țipete și injurii și pacienții aflați la tratament în secție. Au fost anunțate în sprijin poliția locală și poliția oraș Hârlău”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel