Intrare GRATUITĂ la Muzeul ASTRA. Cine are acces

Costume populare sasesti
Costume populare sasesti

Intrare GRATUITĂ la Muzeul ASTRA din Pădurea Dumbrava Sibiului!

Vizitatorii îmbrăcaţi în costume populare autentice, pot vizita gratis, duminică, cel mai mare muzeu în aer liber din România, Muzeul ASTRA din Pădurea Dumbrava Sibiului.

'Duminică, 13 mai 2018, vor avea intrare gratuită în Muzeul ASTRA vizitatorii care vor fi îmbrăcaţi în costum popular autentic (femei: ie, poale, şurţ şi cătrinţă/ foi, brâu, laibăr sau pieptar; bărbaţi: cămaşă, cioareci sau iţari, brâu, laibăr sau pieptar, clop/ căciulă) avizat de către specialiştii muzeului. Trei vizitatori, purtători a trei dintre cele mai frumoase costume avizate, vor primi intrare gratuită în Muzeul în aer liber la două dintre evenimentele organizate ulterior de Muzeul ASTRA: Ziua Iei (22 - 24 iunie 2018) şi ASTRA Multicultural (12 - 15 iulie 2018). De asemenea, va fi realizat un album foto digital cu vizitatorii care participă la eveniment îmbrăcaţi în costum popular şi cu participanţii de la 'Garderobă'. Albumul va fi publicat pe contul de Facebook al muzeului în cursul lunii mai', se arată în comunicat.

Vizitatorii vor avea posibilitatea să îmbrace piese de costum din recuzita muzeului

Tot duminică, 13 mai, între orele 10,00 şi 16,00, vizitatorii vor avea posibilitatea să îmbrace piese de costum din recuzita muzeului şi să se fotografieze cu acestea, în Sala de expoziţie S1 din Pavilionul Muzeal Multicultural. În week-end, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului găzduieşte prima ediţie a Zilei Naţionale a Costumului Tradiţional din România. Această zi a fost instituită prin legea nr. 102/ 2015 publicată pe 13 mai 2015 în Monitorul Oficial.

[citeste si]

La Muzeul ASTRA, evenimentul va cuprinde patru ateliere interactive cu participare gratuită (ţesut la gherghef, poveşti, prelucrare lână, confecţionat opinci), dar şi expoziţii cu costume tradiţionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel