Într-o clădire din Timișoara au fost găsiți 50 de migranți. Aceștia aprindeau focul cu parchetul din locuință. Poliția: Am evitat „un nou caz Colectiv”

Într-o clădire din Timișoara au fost găsiți 50 de migranți. Aceștia aprindeau focul cu parchetul din locuință. Poliția: Am evitat un nou caz Colectiv
Într-o clădire din Timișoara au fost găsiți 50 de migranți. Aceștia aprindeau focul cu parchetul din locuință. Poliția: Am evitat un nou caz Colectiv

Reprezentanții Poliției Locale din Timișoara au precizat că au găsit peste 50 de migranți într-o clădire de lângă Gara de Nord, unde aceștia locuiau și făceau focul cu parchetul de pe jos. 

În urma unei sesizări, făcută de un cetățean și transmisă de ziarul Tion Poliției Locale Timișoara, oamenii legii ne anunță că au desfășurat o acțiune de amploare: „peste 50 de migranți depistați într-o clădire de pe Bd. Republicii, pe care au deteriorat-o. Alți migranți depistați în fața Gării de Nord”.

„Polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică și Intervenție Rapidă au acționat astăzi (miercuri – n.r.), în jurul orei 13.30, în apropierea Gării de Nord din Timișoara, unde au existat sesizări că persoane care fac parte din categoria migranților stau în zonă, în grupuri, la diferite ore din zi și din noapte, fac gălăgie, mizerie, fiind predispuși la comiterea unor fapte ilicite și creând disconfort cetățenilor care locuiesc sau trec prin perimetrul respectiv.

De altfel, astfel de verificări au mai fost efectuate în ultima perioadă, pentru combaterea acestui fenomen. Într-o primă fază, în fața Gării se afla un grup mai mare de migranți, care, la observarea patrulei, au fugit, fiind surprinși ulterior un număr de șapte dintre ei. La verificarea documentelor s-a stabilit că dețineau acte, fiind înregistrați în evidențe ca solicitanți de azil și provenind din Siria, Afganistan, Pakistan”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Oamenii legii spun că au luat la puricat imobilele din zonă, „fiind cunoscut faptul că se ascund în clădiri părăsite”. Așa au găsit „nu mai puțin de 53 de migranți” într-o clădire nelocuită de pe Bd. Republicii. I-au legitimat și, după ce i-au verificat, au văzut că migranții au cerut azil și au niște documente eliberate de autoritățile din Șomcuta – Arad, Giurgiu, București, Galați.

Poliția i-a dus la gară

Ca să evite „un nou caz «Colectiv»”, pentru că migranții au făcut ravagii în clădirea pe care și-au transformat-o în casă, reprezentanții Poliției Locale Timișoara spun că însuși directorul Dumitru Domășnean-Urechiatu a pus mâna pe telefon și a cerut ajutorul altor instituții.

„Întrucât persoanele în cauză au scos efectiv parchetul și alte materiale lemnoase din clădirea în care s-au adăpostit, punându-le pe foc, fapt care poate duce la declanșarea unui incendiu și surparea imobilului, transformându-se într-un nou caz «Colectiv», punându-se în pericol vieți omenești, directorul executiv al Poliției Locale Timișoara, Dumitru Domășnean-Urechiatu, a luat legătura cu persoanele care au în atribuții gestionarea problemei străinilor și migranților pe teritoriul țării noastre, comisar-șef de poliție Gabriel Vasilescu de la Centrul Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanților de Azil Timișoara și cu comisar șef de poliție Nelu Gabi Paraschiv, șeful Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș, pentru găsirea unor soluții în ceea ce privește persoanele în cauză”, ne mai informează oficialii PLT, care ne mai transmit că „au rămas la fața locului până la preluarea persoanelor depistate de către reprezentanții Poliției de Frontieră de la fața locului”.

Ulterior, forțele de ordine au venit cu o nouă informare

„Deoarece după aproximativ două ore de la depistarea persoanelor nu s-a deplasat la fața locului niciun reprezentant al instituțiilor menționate mai sus, polițiștii locali au procedat la escortarea migranților pe peronul Gării de Nord, fiind îndrumați să se deplaseze către centrele care le-au emis documentele de solicitare azil, de pe teritoriul României”, au transmis reprezentanții Poliției Locale.

Numai că Poliția de Frontieră intervine doar în cazul în care migranții nu au documente, iar cei descoperiți lângă Gara de Nord aveau acte care să demonstreze că au cerut azil în România, informează Tion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel