Interzicere cumul pensie - salariu. Măsura, discutată şi de PSD-ALDE în 2017

Interzicerea cumulului pensie - salariu în rândul bugetarilor a fost discutată şi de către PSD, proiectul fiind discutat în anul 2017.

Măsura care se discută acum prin care se doreşte interzicerea cumulului pensie - salariu în ceea ce-i priveşte pe angajaţii la stat nu este o noutate. Un proiect asemănător a fost discutat şi în anul 2017, în cadrul coaliţiei PSD - ALDE. Acesta, însă, nu s-a mai materializat. 

„Lucrul acesta va trebui să se încheie: să cumulezi salariul de la stat cu pensia de la stat. Pentru că, este clar, e un principiu incorect. Te-ai pensionat, la revedere! Poţi să te duci în privat, eventual. Cu siguranţă, vom lucra şi la această decizie", declara, în august 2017, Olguţa Vasilescu, la acea vreme ministru al Muncii. 

„Ceea ce am discutat cu primul-ministru şi cu ministrul Muncii şi cu ceilalţi miniştri este următorul lucru, ca odată făcută cererea de pensionare şi pensionarea efectiv făcută să nu mai poată exista şi posibilitatea reangajării pe acelaşi loc, pe aceeaşi funcţie sau în acelaşi minister sau în alte ministere. Oamenii trebuie să se hotărască, ori vor să fie pensionari, ori dacă sunt apţi de muncă, rămân la muncă. Se va modifica legea, în aşa fel încât să nu poată să funcţioneze în acest sistem dual, pentru că nu e corect. Nu poţi să fi şi salariat, să ai şi venituri salariale şi pensie”, declara, la acel moment, Călin Popescu Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel