EXCLUSIV  Interviul cu procurorul Iaşinovschi, nedifuzat. Gușă: Altceva mi se pare cu adevărat mai tare / video

Cozmin Guşă, Bogdan Chirieac şi Val Vâlcu au discutat despre dezvăluirile procurorului Iaşinovschi despre ancheta legată de voturile de la Sectorul 1. 

„Eu cunoscând presiunile din mass-media românească, cum se fac, c-o fi fost interviu mai lung, că nu l-au mai dat pe TV dar l-au dat pe site-ul lor de la Ştirile Kanal D, dar totuşi procurorul ăsta a spus un lucru care, până acum, nu s-a discutat. Că fraudele au existat şi au existat în secţiile de votare.Noi până acum ziceam că sacii s-au adunat, s-au numărat... şi asta este fraudă, dar faptul că s-au sesizat fraude în secţiile de votare la ce se poate referi: că procesele verbale sunt falsificate în sensul în care ce s-a numărat la secţiile de votare, ce e în saci, nu corespunde cu procesul verbal. Pe modelul din 2009, de la Geoană, în care pe procesul verbal erau 1.800 de voturi Băsescu – 1.000 de voturi Geoană şi în sac era invers. (...) Eu zic că a făcut o mare dezvăluire”, a declarat Cozmin Guşă.

„Ce mi s-a părut cu adevărat mai tare decât interviul e cât de subţiri sunt principiile şi ce uşor se rup. Toată propaganda, site-uri arondate unei puteri a statului, ca să zic aşa, nu neapărat transparentă, nu au pomenit un cuvânt despre acest interviu. E noaptea minţii. Am încercat să văd, pe colo, pe colo... pur şi simplu nu au consemnat”, a intervenit Bogdan Chirieac.

„Dar nu asta e fascinant. Fascinant e că s-au coordonat. Unul ar fi putut spune 'hai să o dăm noi, o punem acolo undeva mai jos, pe pagina a 13-a'...”, a punctat Val Vâlcu.

„Deci informaţia că procurorul Iaşinovschi dezvăluie că au fost fraude la alegerile pentru Sectorul 1 nu a existat pentru un anumit public. E tulburător”, a mai spus Bogdan Chirieac.

VIDEO: 

Procurorul Sorin Iaşinovschi: Da, există fraudă la nivelul secţiilor!

Întrebat dacă se poate spune că a fost fraud la alegeri, procurorul Sorin Iaşinovschi a spus, clar, "Da, la nivelul secţiilor există, dar nu pot da cifre. Dar există, din ce am văzut!". 

Ulterior, procurorul a fost întrebat dacă s-ar putea vedea o răsturnare de situaţie în cazul rezultatului alegerilor, atât pentru postul de primar, cât şi pentru Consiliul Local. 

"Tot ce e posibil. Într-o anchetă poţi avea mereu o răsturnare de situaţie, şi în ultimul moment! Chiar când nu te aştepţi! Nu e exclus, dar nu ştiu dacă s-ar putea răsturna ierarhiile, pentru că am putea găsi fraudă de ambele părţi!", a mai spus procurorul.  

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy