EXCLUSIV  Interviu: Tunegaru, profesoara anti-Eminescu, dată afară. Ce răspunde la o întrebare despre Firea

Cristina Tunegaru, profesoara care își dorea să schimbe sistemul de învățământ de la bază, a fost dată afară de la școala unde preda.

În mediul online este cunoscută drept profesoara care nu citește cu elevii săi poeziile de Eminescu sau „Amintirile" lui Creangă. Alții o știu drept persoana din învățământ care a contrazis-o pe Gabriela Firea. Să ne amintim momentul când Cristina Tunegaru i-a transmis în ianuarie un mesaj Gabrielei Firea în care anunța că nu va da curs "dispoziției" de a nu pune absențe până la ora 9.30, deoarece "primarul nu are atribuții de manager al procesului didactic". Joi a aflat că va fi dată afară de la școala unde a predat. DC News a contactat-o pe Cristina Tunegaru pentru a ne explica modul în care a aflat că nu le va mai putea preda copiilor săi.

"Este o decizie legală. Din păcate, felul în care s-a aplicat această hotărâre nu este în regulă. Mai precis, părinții nu au fost consultați; nici măcar eu! Copiii nu au fost întrebați dacă vor să continue cu același profesor, la clasă, sau nu. De fapt, aici este problema. Decizia se ia la inspectorat, dar inspectoratul nu cunoaște situația, este neimplicat. În schimb, ia decizii de a schimba un profesor de la clasă fără să afle despre ce este vorba", ne-a zis Cristina Tunegaru.

Pe Facebook, mulți internauți dau vina pe Gabriela Firea pentru situația în care a ajuns profesoara. Am întrebat-o pe Cristina Tunegaru dacă este de părere că Primarul General al Capitalei are vreo legătură cu 'executarea' ei sau totul este cauzat de faptul că a vrut să schimbe sistemul de învățământ și, de exemplu, nu a predat poezii din Mihai Eminescu. 

"Nu cred că are legătură (n.r. - cu Gabriela Firea). Nu aș căuta un vinovat. Cred că pur și simplu s-a întâmplat. Este o situație nefericită și nefericit a fost și modul în care decizia a fost pusă în practică. Am aflat întâmplător. Nu am știut. Mă trezeam în septembrie că vin degeaba la școală. Când am vrut să îmi depun cererea de a continua activitatea la școală mi s-a spus că o depun degeaba pentru că orele au fost date deja altei persoane", a spus Cristina Tunegaru pentru DC News.

Profesoara are și un mesaj pentru părinții copiilor cărora ar fi trebuit să le predea în continuare.

"Îmi pare foarte rău. Sper să nu îi dezamăgesc pe părinții elevilor mei pentru că mi-am luat angajamentul să continui cu ei cât de mult pot, doar că de data aceasta nu a stat în puterea mea. Nu a fost decizia mea. Nu știu dacă am vreo șansă să revin din moment ce orele au fost date deja altei persoane. Voi încerca să discut cu școala", a adăugat Cristina Tunegaru.

Cristina Tunegaru, profesoara care a creat o „furtună" pe Facebook după ce a spus că nu respectă programa școlară de limba română: nu citește cu elevii săi poeziile de Eminescu sau „Amintirile" lui Creangă, a fost dată afară de la școala unde preda.

[citeste si]

"Nu m-au inspectat, n-a venit nimeni să mă vadă la ore, să se intereseze de progresele elevilor mei, dar mă dau afară!

Fără să întrebe părinții sau elevii, fără să mă anunțe măcar, un funcționar al inspectoratului a alocat din pix orele mele altui profesor. Și m-am trezit scoasă din școală. Da, pot să facă asta în sistemul public în anul 2017.

Nu mă interesează locul de muncă în sine; ca profesor cu nota 9.67 la titularizare (a treia pe București anul trecut) pot să găsesc oriunde un loc într-o școală publică sau privată. Dar eu am lucrat alături de elevii mei atât de frumos, am investit emoțional, am luptat și am muncit pentru progrese uimitoare, neașteptate care au surprins școala întreagă. Nu îi pot lăsa să regreseze, să piardă totul. E o responsabilitate pe care vreau să o duc până la capăt.

Și totuși, nimic din toate astea nu are vreo relevanță pentru inspectorat. Interesul elevilor e călcat în picioare. Nu vor decât să scape de mine, profesorul care vrea să schimbe sistemul de la bază", a anunțat Cristina Tunegaru în decursul zilei de joi.

De-a lungul timpului, profesoara a avut postări în care critica sistemul de învățământ, dar și pe Gabriela Firea.

"Mi-e rușine de colegii mei, profesorii de la Școala Gimnazială 164, că au participat cu slugărnicie la circul desfășurat de Gabriela Firea sub pretextul conștientizării pericolelor internetului. Au așteptat-o de la intrare, cuminți, au orchestrat întâmpinarea ei folosind copii mici pe care i-au îmbrăcat în haine populare. Cu flori în mâini, ca-ntr-un show comunistoid grotesc. Îmbrăcați cu tricourile și purtând șepcile primăriei, copiii școlii devin marionete care arată supușenia adulţilor. Să nu uităm, dragi colegi, că şcoala nu e troaca unor animale politice", scria Cristina Tunegaru pe 5 aprilie pe pagina sa de Facebook.

Într-o altă postare, profesoara de limba română s-a autodenunțat pe Facebook, scriind că nu respectă programa școlară și că nu predă elevilor Creangă sau Eminescu, dar citesc cu plăcere împreună Arghezi sau Cartea junglei ori Micul prinţ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel