Interviu. România cucerește segmente din Moldova și Bulgaria. "E o provocare. Nu ne permitem nicio clipă de răgaz"

Grupul Medical ROMGERMED este una dintre cele mai importante companii din sectorul medical privat, oferind servicii clinice, de laborator și de medicina muncii. Având o experiență de 15 ani în domeniul medical, ROMGERMED nu a cunoscut criza financiară, ba din contră! Criza a fost chiar benefică ajutând clinica să se diferențieze și să o separe de cei mai slabi. Ciprian Nicoară, Directorul General al Grupului Medical Romgermed, a acordat un interviu în exclusivitate pentru DC News în care a vorbit despre dezvoltarea puternică de care a avut parte ROMGERMED pe timp de criză.

DC News: Sunteți lider pe piața laboratoarelor medicale private. Care este secretul?

Ciprian Nicoară: Secretul reușitei pe piața de profil este perseverența. Acesta este cel mai mare secret. Ca orice tip de business, și această ramură implică foarte multă muncă și foarte multă implicare, dar și un efort financiar deosebit. Sunt momente în care – dat fiind sistemul extrem de laborios care trebuie parcurs pentru a ajunge la rezultatele pe care le avem astăzi - ești tentat să renunți. Doar perseverența te poate conduce și te poate ajuta să ajungi la performanțe de genul acesta.

DC News: Dumneavoastră prosperați într-o perioadă de criză. Cum este posibil în condițiile în care multe domenii au cunoscut un regres?

Ciprian Nicoară: În sectorul medical, lucrurile nu pot fi oprite nici măcar de criza economică. Oamenii se îmbolnăvesc, iar noi trebuie să asigurăm necesarul de servicii medicale și trebuie să asigurăm fluxul continuu în laboratoarele de analiză. Este o provocare. Nu ne permitem nicio clipă de răgaz. Din acest motiv nu s-a simțit criza financiară.

DC News: De ce trebuie să ținem cont atunci când alegem o clinică de profil? 

Ciprian Nicoară: În primul rând, trebuie să ținem cont de nevoile medicale care ne îndrumă la momentul respectiv către ideea de a apela la o clinică. Multe din clinicile din România sunt axate pe un anumit profil sau sunt specialități de nișă, prea puțini fiind cei care încearcă să dezvolte clinici mari cu diversitate mare de specialități unde să poată veni oamenii să se adreseze.

DC News: Credeți că ar fi bine ca oamenii să se adreseze doar clinicilor din mediul privat? 

Ciprian Nicoară: Sistemul public de sănătate este în colaps dintotdeauna. Din acest punct de vedere, singura salvare este serviciul privat. Există oportunitatea pentru pacient ca în momentul în care are nevoie de un serviciu medical de calitate să poată să aleagă prestatorii privați care oferă servicii de calitate pentru că retehnologizează, au echipamente performante, au personal mult mai bine plătit decât în sistemul public. În plus, au un alt sistem de management după care se ghidează și au proceduri de lucru care se respectă. Vorbim despre alt sistem de referință. Toate lucrurile acestea se reflectă asupra calității serviciilor medicale și atunci pacientul nu are decât de beneficiat. 

DC News: Proaspeții absolvenți ai Facultății de Medicină sunt pregătiți pentru a face față sistemului de la Romgermed?

Ciprian Nicoară: Medicina este o știință. Cel care se pregătește pentru acest domeniu nu se oprește niciodată din procesul de învățare. Odată ce iese de pe băncile facultății și alege să intre în mediul privat, automat alege să-și continue studiile și alege să-și desăvârșească cunoștințele pe sectorul medical, indiferent de orice.

DC News: De ce ar trebui ca pacienții să aleagă ROMGERMED?

Ciprian Nicoară: Cel mai important argument este legat de calitatea serviciilor medicale oferite pentru că, din acest punct de vedere, nu s-a făcut rabat la niciun capitol. Mă raportez și la ce înseamnă resursa umană. Specialiștii care lucreză la ROMGERMED sunt foarte bine selecționați din rândul medicilor din țară. De asemenea, folosim echipamente de ultimă generație care contează foarte mult mai ales în medicina modernă pentru diagnosticare. Este foarte important să ai un echipament și o tehnologie nouă.

În anul care urmează, ROMGERMED are de gând să se extindă și în Republica Moldova, dar și în Bulgaria. De asemenea, Ciprian Nicoară a dat asigurări că va stopa exodul medicilor bine pregătiți din România – prin dezvoltarea cercetării și dezvoltarea serviciilor medicale în plan local.

Mai multe informații AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel