Mohammad Munaf: Patru milioane de euro pentru eliberarea jurnaliștilor răpiți

Mohammad Munaf vorbește din închisoare despre detaliile răpirii jurnaliștilor români din Irak. El dezvăluie suma plătită de statul român răpitorilor, dar și despre modul în care fostul președinte Traian Băsescu s-a implicat în operațiune. 

Jurnalistul Adina Anghelescu de la Antena 3 a realizat un interviu cu Munaf, care a povestit mai multe episoade din răpirea jurnaliștilor români din Irak.

"55 de zile am stat în beci și m-au tratat mai rău ca pe ziariști. Să jure pe Biblie dacă n-a fost așa. Nu am fost și nu voi fi terorist. Tot ce s-a văzut la televizor, cu cereri de retragere a trupelor, cu un schimb de deținuți a fost un scenariu. De fapt răpitorii voiau răscumpărare. După ce am fost eliberați, vreo 3-4 mașini ne așteptau și ne-au dus la ambasadă. Acolo, am fost invitați la masă.  Când am coborât, era domnul ambasador și cred că era și Florian Coldea, dar nu sunt sigur," a spus Mohamad Munnaf. 

Totodată el spune că pentru eliberarea jurnaliștilor s-ar fi plătit patru milioane de euro, dintre care două ar fi ajuns la un intermediar. Cel care ar fi efectuat intermedierea este un fost cetățean interzis în România, dar care ar fi fost răsplătit de Traian Băsescu cu cetățenia română. El ar fi și în prezent în România, unde conduce mai multe afaceri prospere.

Mohammad Munaf, acuzat de instanţa din România pentru terorism şi complicitate la răpirea celor trei jurnalişti români în Irak, ispășește în prezent o condamnare de 10 ani în penitenciarul Rahova.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel