Intervenție VITALĂ a jandarmilor. Momentul în care totul s-a schimbat: Ce faci, tati?

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

”Iurie, sunt Mădălin, de la Jandarmerie. Vorbește cu mine!” așa a început misiunea. 

”Jandarmul săptămânii este plutonier major Mădălin RUȚĂ din cadrul Jandarmeriei Capitalei.

Duminica trecută, un apel la 112 anunța că un bărbat, în vârstă de 50 de ani, cu un cuțit în mână, amenință că se sinucide, într-un apartament pe Calea Moșilor și refuză să colaboreze, ținând ușa încuiată.

Echipaje de jandarmi și polițiști ajung la fața locului. Plutonier major Mădălin Ruță urcă la apartamentul bărbatului și se prezintă:

- Iurie, sunt Mădălin, de la Jandarmerie. Vorbește cu mine!

Bărbatul avea nevoie de o confirmare: îi cere lui Mădălin să iasă afară ca să îl poată vedea pe geam. Din momentul acela, Mădălin îi câștigă încrederea lui Iurie. În tot acest timp, colegul nostru a aflat că bărbatul are o soră și o fiică. Întors la ușa apartamentului, prin crăpătura formată de lanțul încuietorii, îl întreabă dacă vrea să vorbească cu ele.

Fără să mai primească vreun semn din partea bărbatului, Mădălin ia decizia de a forța ușa. Intră în casă și îl găsește în bucătărie, umblând la conducta de gaze. Colegul nostru le spune tuturor să evacueze zona, solicitând oprirea alimentării cu gaze.


-Iurie, Victoria e la telefon, vrea să vorbească cu tine.

-Ce faci, tati? Oamenii nu vor să-ți facă rău, vor să te ajute.

Brusc, glasul și îndemnul fiicei sale îl fac pe bărbat să renunțe la cuțitul pe care îl avea în mână. E momentul în care Mădălin a știut că și-a îndeplinit misiunea. După mai bine de două ore de dialog, reușește să îl salveze pe bărbat și să îl conducă la ambulanța care aștepta la parterul blocului.

Mădălin spune că în cei 12 ani de activitate în Jandarmerie a învățat de la colegi și din experiențele lui profesionale un lucru foarte important: trebuie să știi să vorbești cu oamenii. Și ne mai mărturisește un singur lucru: în această misiune, pentru victoria lui îi rămâne dator Victoriei, fetița de 11 ani care a reușit să înmoaie pornirile tatălui ei.” scrie, pe pagina de Facebook, Jandarmeria Română. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel