Intervenție SMURD în Republica Moldova, după un grav accident

Foto: Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I.
Foto: Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I.

Intervenţie cu elicopterul SMURD în Republica Moldova, pentru salvarea unui tânăr

Elicopterul SMURD de la Punctul de Operare Aeromedical Iași a fost solicitat să intervină pe teritoriul Republicii Moldova, pentru salvarea unui tânăr de 21 de ani, care a suferit multiple traumatisme în urma unui accident de circulație.Tânărul a fost preluat din localitatea Edineț și a fost transferat de urgență, pe calea aerului, la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău.

Pe parcursul zborului tânărul a fost monitorizat și asistat de o echipă medicală din cadrul UPU-SMURD Iași, fiind predat în siguranță medicilor din capitala Republicii Moldova. De la începutul anului și până în prezent, elicopterele SMURD au intervenit de 5 ori pentru salvarea cetățenilor Republicii Moldova.

 

Despre misiunile aero-medicale SMURD

 

Activitatea de salvare aeriana a SMURD este una destinata salvarii pacientilor aflati in stare critica, care necesita o interventie rapida si de inalta competenta.

Din anul 1997, SMURD efectueaza interventii aero-medicale de urgenta, iar din 2004, in cooperare cu Ministerul Administratiei si Internelor, SMURD asigura interventia pe plan national cu doua elicoptere amplasate la Bucuresti si la Târgu-Mures.

Acest serviciu este unul public, reglementat prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 126/2003 privind operarea, functionarea si finantarea asistentei de urgenta acordate cu elicopterele achizitionate de ministerul Sanatatii si repartizate operatorilor medicali Institutul Clinic Fundeni si Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures si Ordinul ministrului administratiei si internelor si al ministrului sanatatii nr. 277/777/2004 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a OUG nr. 126/2003.

SMURD foloseste pentru misiunile de salvare aero-medicale, elicopterul usor multifunctional Eurocopter EC 135 aflat in dotarea Unitatii Speciale de Aviatie a Ministerului Internelor si Reformei Administrative.

Elicopterul usor multifunctional Eurocopter EC 135P2 a intrat in dotarea Unitatii Speciale de Aviatie a Ministerului Internelor si Reformei Administrative in luna februarie 2004 si poate executa orice tip de misiuni solicitate.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel