Intervenție Caracal. Jurnalist România TV, către Christian Ciocan: Vă mai întreb doar atât!

Christian Ciocan a fost întrebat, într-o intervenție la România TV, de către moderatorul Ioan Korpos, dacă ar fi intervenit mai repede de ora 6 dimineața pentru a o salva pe Alexandra.

Ioan Korpos: În momentul în care un copil urlă la telefon că a fost răpit, violat, bătut, cum sunt aceste reguli de intervenție când lucrurile sunt atât de simple?

Christian Ciocan: Rămâne să ne confirme anchetatorii că acele înregistrări care au apărut în media sunt certificate 100% ca fiind reale sau ceea ce a apărut în media are o ușoară nuanță de adevăr.

Ioan Korpos: Așa să fie, dar știți foarte bine și dumneavoastră că sunt reale. Vă mai întreb doar atât, domnule Ciocan! Dumneavoastră, după acest apel la 112 al Alexandrei, dacă facem un exercițiu de imaginație și să zicem că ați fi fost polițist la Caracal. După ce ați fi ajuns în fața porții casei lui Dincă... ce ați fi făcut? Ați fi stat acolo, pur și simplu liniștit până dimineața la ora 6... știind că poate un copil se zbate între viață și moarte?

Christian Ciocan: Eu v-am mai spus și repet! Evident că întrebarea este retorică! Nici nu are sens să răspund ce era de făcut! Dar, vă mai spun din nou că nu poți să acționezi de capul tău în Poliție. Există reguli, proceduri, sunt procurori cu care colaborezi și care au competență. În aceste condiții, sigură că toate operațiunile trebuie să aibă un început și un sfârșit. Dar, toate acestea pe baza legii.

Ioan Korpos: Dar, inimă și suflet mai există? Nu intri și rupi poarta sau orice obstacol ai în cale ca să salvezi un copil și apoi rezolvi cu regulile? Primează viața, salvarea!

Christian Ciocan: După cum ați văzut s-a disjuns această cauză și către SIIJ. Sunt și alte instituții ale statului implicate în verificarea modului cum s-a intervenit. Îmi e greu să cred că doar ceea ce vedem noi în spațiul public are legătură cu acest caz. 

Ioan Korpos: Sper ca informațiile pe care le dați să liniștească familia și opinia publică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel