Intervenția de salvare a echipajului navei scufundate în Marea Neagră / VIDEO

Intervenția de salvare a echipajului navei scufundate în Marea Neagră  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Intervenția de salvare a echipajului navei scufundate în Marea Neagră / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Astăzi, o navă rusească s-a scufundat în largul Mării Negre, iar 10 din cei 13 oameni de la bord au fost salvați de un remorcher românesc.

În cursul dimineții, o navă sub pavilion rusesc s-a scufundat în largul Mării Negre, iar o altă ambarcațiune, un remorcher românesc, care se afla în zonă, a intervenit pentru salvarea echipajului (Vezi AICI).

Cei 10 marinari salvați după scufundarea vasului Volgo Balt 179 vor fi transportați la dana de pasageri din Portul Constanța, la finalizarea operațiunilor de salvare, au anunțat reprezentanții societății Grup Servicii Petroliere, a cărei navă, GSP Falcon, a ajuns prima la locul tragediei.

„La 04.40 dimineața, GSP Falcon a recepționat un mesaj de urgență de la nava Volgo Balt 179. Operațiunea de salvare a început fără întârziere, în condiții meteo deosebit de dificile, cu vânt de 50 km/h și valuri de patru metri. Ultimul mesaj transmis de Volgo Balt 179 a fost de abandon navă”, au anunțat reprezentanții societății.

Echipajul navei este format din 13 persoane, 12 bărbați și o femeie, toți cetățeni ucraineni. Până în acest moment au fost salvați 10 marinari, între care și femeia, ce se află în siguranță la bordul GSP Falcon.

„Cele zece persoane salvate se află în spitalul navei GSP Falcon și primesc toate îngrijirile necesare. Un membru al echipajului nu a fost găsit până în acest moment. Operațiunea de salvare continuă”, au mai precizat sursele citate.

Volgo Balt 179 este o navă cargo, construită în urmă cu 48 de ani, ce naviga în prezent sub pavilion Insulele Comore și este înregistrată în Ucraina. Vasul părăsise portul rusesc Rostov pe Don în data de 06 martie și se îndrepta spre Constanța, unde urma să ajungă în cursul serii de joi, 11 martie. Ultima poziția comunicată de Volgo Balt 179 la momentul SOS a fost la 76 de mile în largul Mării Negre, potrivit CTNews.

Ambasada Federației Ruse, precizări

Ambasada Rusiei la Bucureşti precizează că nava Volgo Balt 179, scufundată joi dimineaţă în Marea Neagră la 70 de mile marine de portul Constanţa, naviga sub pavilionul Insulelor Comore, nu al Federaţiei Ruse. Potrivit filialei Registrului maritim rus din Constanţa, nava 'Volgo Balt 179', scufundată dimineaţa, pe 11 martie, la 70 de mile marine de portul Constanţa, a navigat sub pavilionul Insulelor Comore, nu al Federaţiei Ruse, după cum au raportat anterior o serie de agenţii de presă româneşti, transmite Ambasada Rusiei în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel