EXCLUSIV  Intervenție a jandarmeriei la Strasbourg, ca în 10 august. Popa: Nu a existat un asemenea iureş

Protest 10 august
Protest 10 august

Europarlamentarul Răzvan Popa a făcut o paralelă între protestul din 10 august de la Bucureşti şi o manifestaţie similară care a avut loc, recent, la Strasbourg.

Europarlamentarul PSD Răzvan Popa a evidenţiat, într-un interviu acordat DC News, faptul că un protest asemănător cu cel de la Bucureşti, din 10 august, a avut loc la Strasbourg. Şi acolo jandarmii au intervenit ferm pentru evacuarea pieţei, protestul fiind neautorizat, însă nimeni nu a făcut caz pe acest subiect.

Iată ce afirmă Răzvan Popa: 

“Nimeni nu este de acord cu violenţa, indiferent de forma în care este ea şi din partea cui vine. Că vine din partea manifestanţilor sau a jandarmilor, nimeni nu este de acord cu aşa ceva. Dreptul de a-ţi exprima opinia, că o spui în stradă, la televizor sau în altă parte, este garantat. Dar de aici şi până la a se ajunge la acele ieşiri violente […] mi se pare cam mult.

"Excesele nu sunt bune nici de o parte nici de alta"

Vă dau un exemplu: la ultima sesiune de la Strasbourg a existat o manifestaţie. Un grup ecologist care milita pentru oprirea unor lucrări la o autostradă. O manifestaţie neautorizată, oarecum violentă: la fel, au fost agresaţi jandarmii, iar manifestanţii au refuzat să părăsească locul respectiv. A fost o intervenţie a jandarmeriei franceze foarte fermă şi foarte aplicată. Nu a existat un asemenea iureş cum există în România. De aceea spun că este o falsă problemă care se induce”, a declarat Răzvan Popa. 

Urmăreşte, aici, declaraţiile lui Răzvan Popa:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel