EXCLUSIV  Intervenție a jandarmeriei la Strasbourg, ca în 10 august. Popa: Nu a existat un asemenea iureş

Protest 10 august
Protest 10 august

Europarlamentarul Răzvan Popa a făcut o paralelă între protestul din 10 august de la Bucureşti şi o manifestaţie similară care a avut loc, recent, la Strasbourg.

Europarlamentarul PSD Răzvan Popa a evidenţiat, într-un interviu acordat DC News, faptul că un protest asemănător cu cel de la Bucureşti, din 10 august, a avut loc la Strasbourg. Şi acolo jandarmii au intervenit ferm pentru evacuarea pieţei, protestul fiind neautorizat, însă nimeni nu a făcut caz pe acest subiect.

Iată ce afirmă Răzvan Popa: 

“Nimeni nu este de acord cu violenţa, indiferent de forma în care este ea şi din partea cui vine. Că vine din partea manifestanţilor sau a jandarmilor, nimeni nu este de acord cu aşa ceva. Dreptul de a-ţi exprima opinia, că o spui în stradă, la televizor sau în altă parte, este garantat. Dar de aici şi până la a se ajunge la acele ieşiri violente […] mi se pare cam mult.

"Excesele nu sunt bune nici de o parte nici de alta"

Vă dau un exemplu: la ultima sesiune de la Strasbourg a existat o manifestaţie. Un grup ecologist care milita pentru oprirea unor lucrări la o autostradă. O manifestaţie neautorizată, oarecum violentă: la fel, au fost agresaţi jandarmii, iar manifestanţii au refuzat să părăsească locul respectiv. A fost o intervenţie a jandarmeriei franceze foarte fermă şi foarte aplicată. Nu a existat un asemenea iureş cum există în România. De aceea spun că este o falsă problemă care se induce”, a declarat Răzvan Popa. 

Urmăreşte, aici, declaraţiile lui Răzvan Popa:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel