Interpretul George Finiş, mort de Covid-19, a fost condus pe ultimul drum cu fanfară

Foto ilustrativ / Imagine de Johana Peña de la Pixabay
Foto ilustrativ / Imagine de Johana Peña de la Pixabay

George Finiș a fost condus pe ultimul drum cu fanfară. Interpretul de muzică populară a murit în spital, unde se afla internat cu o formă gravă de Covid-19.

Interpretul de muzică populară George Finiş a fost condus marți, 20 aprilie, pe ultimul drum, de familie, prieteni, colegii de la Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” Suceava (îmbrăcați în costume populare), colegi de la Centrul Cultural Bucovina, cunoscuți, oameni care i-au apreciat muzica și l-au îndrăgit, scrie Monitorul de Suceava.

Cortegiul a fost însoțit de muzică funerară, de o fanfară formată din câțiva instrumentiști ai Ansamblului Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” Suceava și ai Școlii Populare de Artă Suceava. Colegii de la Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” i-au purtat pe brațe sicriul de la capelă până la groapă, în sunet de fanfară.

Slujba religioasă, oficiată de un sobor format din patru preoți, a început la ora 12:00, la Capela Cimitirului Pacea Nou. Sucevenii și nu numai au putut să-și ia rămas bun de la interpretul George Finiș încă de luni după-amiază, când sicriul a fost depus la Capela Cimitirului Pacea Nou.

Dorința familiei a fost ca interpretul de muzică populară să poarte pe ultimul drum costumul popular. 

Amintim că George Finiş a murit sâmbătă dimineață, la Spitalul Judeţean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. George Finiş era internat cu o formă gravă de coronavirus. Interpretul în vârstă de 61 de ani a stat întâi 7 zile acasă, sub tratamentul medicului de familie. N-a răspuns la medicație, starea i s-a agravat ușor și când saturația de oxigen i-a scăzut la 80, medicul de familie a recomandat internarea în spital.

A fost internat pe 25 martie, dar nici la tratamentul administrat la Boli Infecțioase nu a răspuns. Pe 31 martie i s-a schimbat tratamentul și din 2 aprilie a fost mutat la ATI. Era ventilat non-invaziv, însă era conștient și cooperant. De pe 13 aprilie starea lui de sănătate s-a degradat, pe 15 aprilie a fost necesar să fie intubat, iar sâmbătă dimineață a decedat.

FOTO și VIDEO pe Monitorul de Suceava.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel