Internetul din Uganda, tăiat înainte de alegeri. Președintele Museveni, ales din 1986 încoace, îl înfruntă pe tânărul Bobi Wine

Alegeri în Uganda. Internetul a fost tăiat în noaptea de dinaintea scrutinului
Alegeri în Uganda. Internetul a fost tăiat în noaptea de dinaintea scrutinului

Internetul din Uganda a fost tăiat complet în noaptea de dinaintea alegerilor generale extrem de importante pentru viitorul țării.

Conform BBC, un cântăreț de 38 de ani îl înfruntă la președinție pe unul dintre cei mai longevivi lideri africani în una dintre cele mai tinere țări ale globului. Robert Kyagulanyi, cunoscut drept Bobi Wine, a spus că reprezintă generația tânără a Ugandei, în timp ce președintele Yoweri Museveni, în vârstă de 76 de ani, spune că militează pentru stabilitate.

Chiar dacă votul trebuia să înceapă la ora locală 07:00 (06 ora României, n.r.), scrutinul a fost amânat în mai multe zone ale țării. În unele secții de votare, foile fizice pentru vot nu ajunseseră încă. Până la 16:00 ora locală se va vota în Uganda, însă secțiile rămân deschise până când toți votanții care sunt la coadă vor apuca să își exprime dreptul. Totuși, președintele în funcție folosește pretextul pandemiei pentru a influența rezultatele scrutinului, iar Bobi Wine și alți candidați din opoziție au fost arestați de mai multe ori. O candidată este femeie, Nancy Kalembe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel