Interlop din Brașov, plângeri față de condițiile din penitenciar: Trebuie să primesc 2.800 de calorii pe zi. Nu primesc 150 de grame de carne pe zi, ci doar un os

foto ilustrativ pixabay
foto ilustrativ pixabay

Un interlop din Brașov, aflat în detenție la Penitenciarul Aiud, este nemulțumit de condițiile din spatele gratiilor. Periodic, el înaintează plângeri în instanță. 

Este vorba despre un bărbat care execută o pedeapsă de aproape 9 ani pentru infracțiuni din domeniul criminalității organizate, pedeapsă rămasă definitivă în 2019. Bărbatul a fost judecat pentru tulburarea liniştii publice, proxenetism, furt calificat, infracţiuni informatice, infracţiuni contra persoanelor, şantaj, cămătărie, trafic de droguri.

La perchezițiile din 2017, în care sa au fost găsite 46 de tablouri în valoare de 50.000 euro, 4 bucăţi de fildeş de elefant având greutatea totală de 53 kg şi o valoare estimată la 53.000 euro şi aproape un kilogram şi jumătate de cannabis. Pe parcursul anchetei, a plecat în Spania, unde a fost prins și extrădat. Din 15 aprilie 2020, el se află în spatele gratiilor în Penitenciarul Aiud. De atunci, depune plângeri cu privire la condițiile din închisoare. Deși mai are de executat mai bine de 8 ani, a cerut chiar și eliberarea condiționată. 

”Trebuie să primesc 2.800 de calorii pe zi. Nu primesc 150 de grame de carne pe zi, ci doar un os”

Bărbatul acuză că ”alocarea sumei de 4 lei pentru o zi de detenţie este insuficientă şi inumană. Conform Normei de hrană trebuie să primesc 2800 de calorii, iar din 4 lei nu se pot asigura aceste calorii. Hrana pe care o primesc conţine doar morcovi şi apă. De asemenea, nu primesc 150 gr. de carne pe zi, ci doar un os. Din 16 aprilie, am primit doar os de pui şi nu a existat diversificare. Constant hrana conţine morcovi, varză, orez şi cartofi. Sunt nevoit în aceste condiţii să îmi asigur singur hrana din resursele proprii. Doresc să mi se comunice norma de hrană la care sunt încadrat şi numărul de calorii, cum de altfel şi suma alocată de bani. Doresc să mi se comunice suma totală de bani cheltuită începând cu 16 aprilie”, conform ziarulunirea.ro

Alte plângeri

Interlopul a mai contestat faptul că nu se respectă Directiva CEDO referitoare la numărul de ore care trebuiesc efectuate în afara camerelor de deţinere, respectiv 8 ore, el petrecând doar 2 ore la plimbare. De asemenea, se mai plânge că, de când este în penitenciar, nu a participat la activităţi în afara camerei de deţinere.

Într-o altă plângere, el a sesizat judecătorul delegat cu privire la faptul că în fiecare săptămână când dă hainele la spălat i se returnează ude, fiind obligat să improvizeze în cameră diferite modalităţi de a le întinde la uscat. A spus că nu se respectă dispoziţia directorului ANP care impune amenajarea unei spălătorii, spaţii pentru uscat hainele sau pentru călcat. El a mai acuzat că i-a fost încălcat dreptul la învățământ, dar și că i-a fost refuzată pe nedrept vizita intimă. 

Toate plângerile i-au fost, însă, respinse de instanță. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel