Interdicții Trump. Assad, poziție surprinzătoare

Interdicția la adresa sirienilor de a intra în Statele Unite, impusă de președintele Donald Trump, vizează teroriștii și nu poporul sirian, a declarat președintele Siriei, Bashar al-Assad, care a părut să-i ia partea liderului de la Casa Albă, într-un interviu difuzat joi, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Trump a emis luna trecută un ordin executiv, suspendat de atunci de un judecător districtual american, care a oprit temporar intrarea în SUA a cetățenilor din șapte țări majoritar musulmane, inclusiv Siria, impunând de asemenea o interdicție pe durată nedeterminată asupra tuturor refugiaților sirieni.

Ordinul executiv "este împotriva teroriștilor care s-ar infiltra printre imigranți în Occident. Și asta s-a întâmplat. S-a întâmplat în Europa, mai ales în Germania", a declarat Al-Assad într-un interviu la radioul Europe 1 și televiziunea TF1, care a fost înregistrat marți în limba engleză.

"Cred că scopul lui Trump este de a preveni venirea acelor oameni. (Nu este) împotriva poporului sirian", a adăugat el.

Trump a declarat că ordinul său, care a declanșat proteste în SUA și în străinătate și a creat confuzie pe aeroporturile americane și internaționale, a fost destinat să împiedice militanți să intre în Statele Unite.

Guvernul lui Al-Assad a criticat de multe ori statele occidentale pentru sprijinul lor acordat grupurilor de rebeli sirieni, considerate de Damasc drept teroriste, și a avertizat că un astfel de sprijin va conduce la atacuri ale militanților în întreaga lume.

Reuters notează că Trump nu și-a stabilit încă o politică clară privind Siria, dar a indicat că ar putea reduce sprijinul țării sale pentru grupurile de insurgenți și a declarat că vrea să repare relațiile cu Rusia, al cărei președinte Vladimir Putin este cel mai puternic aliat internațional al lui Al-Assad.

Întrebat direct dacă politica de imigrație a Trump este corectă, Al-Assad nu a răspuns. El a mai declarat că încă nu a văzut care ar fi politica lui Trump în privința Siriei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel