Înterceptările lui Marta l-au aruncat pe Blejnar la închisoare: Au vrut să-l țupâie pe al nostru!

Un judecător de la Curtea de Apel Bucureşti susţine că fostul şef al Fiscului, Sorin Blejnar, a protejat una dintre cele mai bine organizate reţele evazioniste din România.

Intermediarii dintre grupare și Blejnar au fost codruț Marta și Elan Schwartzenberg, iar interceptările cu Marta au fost decisive în condamnarea fostului șef al ANAF.

Fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, Codruţ Marta şi milionarul Elan Schwartzenberg au primit de la afaceristul Radu Nemeş, zis „Regele Motorinei", o parte din sumele obţinute din evaziunea fiscală cu carburanţi.

În schimbul banilor, cei doi trebuiau să-i determine pe preşedintele şi vicepreşedintele ANAF, Sorin Blejnar şi Viorel Comăniţă, să protejeze afacerile lui Nemeş. Aceasta este concluzia judecătorului de la Curtea de Apel Bucureşti care a dat condamnări dure în acest caz: Radu Nemeş - 9 ani, Diana Nemeş, soţia lui Radu Nemeş - 7 ani, Sorin Blejnar, fost şef al Fiscului - 5 ani, Viorel Comăniţă, fost şef al Vămilor - 5 ani, Dan Secăreanu, fost ofiţer în Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) -5 ani.

Sentinţa nu este definitivă şi a fost contestată la Curtea Supremă. În plus, toţi cei implicaţi trebuie să plătească un prejudiciu uriaş: 56 de milioane de euro. Marta şi Schwartzenberg sunt dispăruţi din 2012, iar pe numele lor judecătorii au emis mandate de arestare în lipsă. Gurile rele spun că şeful de cabinet al lui Blejnar, Codruţ Marta, ar fi fost ucis.

Iată câteva dintre stenograme, publicate de Adevărul

pe 10 februarie 2012, Marta l-a contactat pe Nemeş, să vadă dacă sunt „noutăţi ceva", acesta din urmă răspunzându-i că nu, deocamdată, şi că „dăm înainte, uşurel, aşa", după care cei doi au stabilit să se întâlnească „luni (13 februarie 2012) ...tot aşa, seara, tot aşa, pe la ăla, pe acolo". Potrivit judecătorului, Nemeş şi Marta au discutat codificat şi despre un transfer bancar, de 1,1 milioane de euro, de la offshore-ul controlat de „Regele Motorinei", Corrallys Investments Limited din Emiratele Arabe Unite, către compania Melici Management Inc, controlată de Schwartzenberg. Astfel, Nemeş a spus că trebuie să fie „opt în total", iar Marta a spus că a primit „numai vreo patru, în total 1,1".

Un moment delicat pentru grupare a fost pe 9 februarie 2012, când a fost numit un nou Guvern, iar noul ministru de Finanţe analiza oportunitatea demiterii lui Blejnar şi Comăniţă.

„A vrut să-l ţupăie p-ăsta al nostru, dar noroc că mai am eu prieteni". Câteva zile mai târziu, pe 1 martie 2012, Nemeş l-a sunat pe Marta, care era în Franţa, şi l-a întrebat dacă poate să ajungă mai repede în ţară întrucât Blejnar vrea să plece de la conducerea ANAF. „Am fost acum la un prieten şi zice c-a înnebunit lupul acolo şi nicicum nu mai vrea să rămână". Marta l-a întrebat pe Nemeş dacă „vrea să-l ardă pe ăsta micu'", iar „Regele Motorinei" i-a răspuns că „Nu să-l ardă, vrea să se ardă singur", pentru că „s-a săturat, că alea, că nu mai poate".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel