Interceptări SRI. Câți cetățeni au fost monitorizați

SRI anunță câți cetățeni a interceptat.

În perioada anilor 2004-2016, Serviciul Român de Informaţii (SRI) a interceptat comunicaţiile a aproximativ 16.000 de cetăţeni, operaţiunile desfăşurându-se în baza a peste 9.000 de mandate de securitate naţională, a afirmat şeful Direcţiei Generale Analiză din SRI, Adrian Părăluţă. 

El a afirmat că SRI nu are ”nici pe departe, resursele şi nici nevoia operativă de a urmări” 6 milioane de români, așa cum s-a vehiculat. 

”Nu avem, nici pe departe, resursele şi nici nevoia operativă de a urmări atâta lume, aşa cum se prezintă uneori în spaţiul public. În realitate, între 2004 şi 2016, SRI a solicitat şi obţinut un pic peste 9.000 de mandate de securitate naţională, care au vizat interceptarea comunicaţiile unui număr de aproximativ 16.000 de cetăţeni. Unele dintre mandate pot fi, conform legislaţiei în vigoare, prelungite sau extinse. Cifra de 6 milioane de oameni urmăriţi în România, vehiculată în media, nu doresc să o comentez. SRI a dat un comunicat de presă pe acest subiect, în care sunt prezentate situaţiile statistice exacte”, a declarat Adrian Părăluţă. 

Totodată, el a precizat că discuțiile de pe platformele sociale nu sunt interceptate fără mandat de securitate națională. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel