INTERCEPTĂRI în dosarul lui Bunea Stancu. "Lasă-l pe Petrică! Când bea un whisky, prinde..."

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, joi, pe Gheorghe Bunea Stancu, fost președinte al Consiliului Județean Brăila, pentru abuz în servici și conflict de interese, ambele în formă continuată. Faptele au legătură cu finanțarea unor cluburi sportive.

Potrivit datelor din dosar, Gheorghe Bunea Stancu i-a transmis reprezentantului unei societăți din Brăila că "a dat indicații foarte clare" privind conducerea SC Concivia SA, acționar majoritar la clubul de fotbal ce a obținut finanțare de la consiliul județean, arătând că familia sa "controlează" această firmă. 

Anchetatorii au interceptat, la data de 23 decembrie 2011, o convorbire telefonică inițiată de Gheorghe Bunea Stancu în care acesta îi spune reprezentantului societății că fiul său, Răzvan, va intra în noul Consiliu de Administrație al SC Concivia SA, punctând că "i se pare normal ca băiatul să preia ce e al familiei", scrie Agerpres.

Iată interceptarea:

Șorici Gheorghiță: Da!
Gheorghe Bunea Stancu: Bună dimineața!
Șorici Gheorghiță: Trăiți, dom' președinte!
Gheorghe Bunea Stancu: Deci, am discutat ieri ... ordinele alea de zi care le aveți voi astăzi și la Concivia și la tine ... Vezi de treaba ta, că am dat indicații foarte clare că ... nu se întâmplă absolut nimic din punct de vedere al conducerii executive ... a ... societății! ... O să fie câteva chestii, o să despărțim activitatea de alta ... Deci, le-am dat așa o linie, ca să ... ca să fie cât de cât și corectă față de acționari și să vă creeze și vouă posibilitatea să vă organizați mai bine. Se va schimba în Consiliu' de Administrație, în locu' lu' Cristi Nicolae, care produce foarte multe ... discuții, ca să nu spun altceva ... va intra băiatu' meu, va intra Răzvan, ca să nu intre altcineva să avem dureri de cap. În rest, nu se schimbă absolut nimic. Iar io pe Cristi ... o să-i explic io că ... e mai bine și pentru el și pentru mine, așa că nu vreau să am discuții interminabile pe tema asta. Că nu-mi face bine nici mie, nici lui. Că și el are un stil din ăsta care confundă lucrurile de multe ori. Da' ... da' mi se pare normal băiatu' să înceapă să preia ce este al familiei ... Este o chestie corectă din toate punctele de vedere. Ți-am spus, ca să știi. În rest, surprize nu sunt. N-ai alte surprize.
Șorici Gheorghiță: Da, dom' președinte!
Gheorghe Bunea Stancu: Se va vota pentru repartizarea dividendelor, ăia 31... O să vedem dacă, din 34,5, 31 să se ducă pe dividende, vom vedea dacă ... îi vom și lua efectiv. Deocamdată, vorbim de ... Îs vorbe, știi?
Șorici Gheorghiță: Am înțeles. Bine!
Gheorghe Bunea Stancu: Altceva nu, nu sunt alte probleme, ca să ... nu-ți faci ... Nu-i o problemă din punctu' ăsta de vedere. Deci, nu se pune problema schimbării conducerii și așa mai departe, da?
Șorici Gheorghiță: ...?... Da. Bun, mulțumesc!
Gheorghe Bunea Stancu: Da' tu nu spui nimica ... Io ți-am spus ca să nu stai cu grijă, că ...
Șorici Gheorghiță: Am înțeles, dom' președinte, da!
Gheorghe Bunea Stancu: Vezi-ți de ale tăle! ...
Șorici Gheorghiță: Nu, păi io oricum ...
Gheorghe Bunea Stancu: Și dacă a intrat ... Dacă a intrat Răzvan acolo ... Cum?
Șorici Gheorghiță: Io oricum mi-am propus să nu fac comentarii ...
Gheorghe Bunea Stancu: Da' nu-s, dom'le! ... Tu iei act de ele și dup-aia o să le mai discutăm, nu. .. Deci, firmele sunt controlate de noi, nu de... alții care prind avioane. Lasă-l pe Petrică! Când bea un whisky, prinde... El are și puțină dreptate. Da' lucrurile să le discutați în fața mea, ca să n-avem probleme! Hai!
Șorici Gheorghiță: Bine! Trăiți!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel