Inteligența artificială. Jumătate din locurile de muncă vor dispărea în următorul deceniu

Milioane de locuri de muncă de la nivel mondial vor dispărea ca urmare a inteligenței artificiale care va lua locul oamenilor mult mai devreme decât se prognoza, spune cun expert internațional. 

Kai-Fu Lee, acum presedinte si CEO al Sinovation Ventures, crede e ca aproximativ jumatate din toate locurile de muncă vor dispărea în următorul deceniu pentru că vor fi înlocuiți cu inteligență artificială- cu o generație de roboți, în cel mai alert ritm din istorie. 

„Primele locuri de muncă ce vor dispărea sunt cele de la birouri, cele așa numite joburi de gulere albe", a declarat Lee, un tehnolog chinez renumit și investitor care a deținut funcții de la Apple și Microsoft. 

"Locurile de muncă de la birouri sunt mai ușor înlocuit pentru că prespun un proces de analiză cantitativă.

Există și câteva locuri de muncă în siguranță: Reporterii, comercianții de la tv, serviciul de relații cu clienții, [și] analiștii, nu pot fi înlocuiți cu software-ul", a explicat el ".

"Unele dintre joburi ecesită coordonarea mâini-ochi și putere de convingere, lucruri pe care mașinile nu sunt încă destul de bune pentru a le face," a încheiat Lee.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel