Senatoarea Nicoleta Pauliuc, întrevedere cu o delegație coreeană pentru întărirea parteneriatului strategic România-Coreea de Sud prin cooperare în domeniul apărării

Pauliuc   Foto: Crișan Andreescu
Pauliuc Foto: Crișan Andreescu

Senatoarea Nicoleta Pauliuc, președinta Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională a Senatului României, s-a întâlnit cu o delegație coreeană condusă de Han Ki Ho, președintele Comisiei pentru Apărare din cadrul legislativului sud-coreean.

Senatul a transmis:

În data de 23 mai a.c., senatoarea Nicoleta Pauliuc, preşedinta Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, a avut o întrevedere cu o delegație coreeană, condusă de Han Ki Ho, președintele Comisiei pentru apărare din cadrul legislativului sud-coreean, din care a făcut parte și Seok Jong gun, ministrul pentru Programul de Administrare al Achizițiilor pentru Apărare. De asemenea, la întrevedere a participat și E.S. Rim Kap-soo, ambasadorul Republicii Coreea la București.

Președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a apreciat relația bilaterală solidă, cu tot mai multă substanță, dintre România și Republica Coreea, pe fondul încheierii recente a Acordului-cadru de cooperare în domeniul apărării dintre cele două state. Senatoarea Pauliuc a menționat, în acest context, importanța diplomației parlamentare și a diversificării contactelor bilaterale pe acest palier, în vederea atingerii obiectivelor de pe agenda bilaterală.

Demnitarul român a menționat recenta vizită a președintelui României în Republica Coreea și a salutat adoptarea Declarației comune post-summit de consolidare a Parteneriatului Strategic, precum și semnarea unor documente de cooperare sectorială. În plus, a salutat prezența firmelor coreene la expoziția Black Sea Defence & Aerospace și a invitat firmele coreene să participe la programele de dotare pentru Armata României, inclusiv prin transfer tehnologic.  

În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii pe teme regionale și și-au exprimat acordul asupra măririi consistenței relației bilaterale, asupra diversificării și imprimării unui nivel mai ambițios colaborării dintre cele două state, pentru a răspunde, în egală măsură, necesităților de dezvoltare  atât ale statului român, cât și ale statului sud-coreean, precum și provocărilor generate de războiul de agresiune al Federației Ruse în Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel