Întâmpinarea Domnului, celebrată pe 2 februarie. De ce NU se consumă miere

Întâmpinarea Domnului
Întâmpinarea Domnului

Praznicul Întâmpinării Domnului este cinstit de Biserică Ortodoxă la data de 2 februarie.

Întâmpinarea Domnului, 2 februarie. Întâmpinarea Domnului amintește de momentul în care Hristos este adus la Templul din Ierusalim de Fecioara Maria și de Iosif, pentru împlinirea rânduielilor Legii. În Templu este întâmpinat de Simeon și de Ana. După legea iudaică, la 40 de zile de la nașterea pruncului de parte bărbătească, mama acestuia trebuia să meargă la Templu că să-l închine lui Dumnezeu, cu gândul că din acesta se poate ridica Mesia.

Întâmpinarea Domnului, 2 februarie. În această zi, copiii erau unși cu grăsime de urs. Potrivit tradiției, prin acest obicei se credea că puterea acestui animal era transferată asupra copiilor. Tocmai de aceea, în această zi nu se consumă miere, pentru că acest obicei este considerat o ofensă la adresă muncii ursului. De menționat că, în credința populară, această zi mai este cunoscută și sub denumirea de „Ziua Ursului". De asemenea, în această zi nu este bine să muncești. Tradiția spune că dacă te ocupi de treburile gospodărești atragi furia ursului.

Întâmpinarea Domnului, 2 februarie. De asemenea, potrivit tradiției, în Ziua Întâmpinării Domnului, femeile de la țară se adunau pentru a vorbi. Se spune că astăzi nu este bine să te cerți.

[citeste si]

Întâmpinarea Domnului, 2 februarie. Strămoşii făceau predicții în funcţie de comportamentul ursului. Pentru a prezice cum va fi vremea, trebuia urmărit bârlogul ursului. Dacă afară e soare, ursul iese și, văzându-și umbra, se sperie și intră la loc. Asta înseamnă că iarna se prelungește. Dacă e înnorat, ursul nu-și vede umbra și, astfel, rămâne afară, vestind apropierea primăverii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel