Întâlnirea Trump - Putin, stabilită. Va fi pe teren neutru

Trump si Putin
Trump si Putin

Preşedintele american Donald Trump şi omologul său rus, Vladimir Putin, au căzut de acord privind o dată şi un loc pentru a organiza primul lor summit oficial, conform consilierului prezidenţial rus, Yuri Ushakov.

Ushakov a declarat că summit-ul nu va avea loc în SUA sau Rusia. Data şi locul întâlnirii vor fi anunţate joi. Anunţul a venit după întâlnirea de miercuri a consilierului pe probleme de securitate naţională a SUA, John Bolton cu Vladimir Putin, cei doi discutând posibilitatea unui summit, controlul armelor nucleare şi alte probleme bilaterale.

Aceasta este prima confirmare oficială a intenţiei Casei Albe de a organiza discuţii directe cu Putin, care s-a întâlnit ultima oară cu Trump în timpul unui summit G20 în iulie 2017. Bolton s-a întâlnit şi cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, cu ministrul Apărării, Serghei Shoigu şi cu consilierul Ushakov. „Trebuie să spun, cu regret, că relaţiile ruso-americane nu sunt în cea mai bună formă şi am spus acest lucru în repetate rânduri în public şi vă spun şi acum: cred că acest lucru este un rezultat al tensiunilor politice din SUA”, i-a transmis Putin lui Bolton. El a adăugat: „Vizita dumneavoastră la Moscova ne-a oferit speranţa că putem face primii paşi pentru a îmbunătăţi relaţiile dintre guvernele noastre”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel