Prima întâlnire dintre Putin și Johnson, redată diferit de Londra și Kremlin

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Kremlinul a dat asigurări că întâlnirea dintre Vladimir Putin și Boris Johnson a fost una constructivă, opusul declarațiilor venit de la Londra.

Kremlinul a dat asigurări că întâlnirea dintre președintele rus, Vladimir Putin, și premierul britanic, Boris Johnson, a fost una constructivă, în contradictoriu cu declarațiile din capitala Marii Britanii, conform Agerpres.

„În ansamblu, întâlnirea a fost destul de scurtă, dar în același timp constructivă, cu elemente de reconciliere", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Întâlnire în premieră

Cei doi lideri s-au întâlnit la finalul săptămânii trecute la Berlin, în premieră, în cadrul Conferinței internaționale privind Libia.

Un comunicat publicat în ziua întâlnirii de Downing Street, premierul britanic l-a avertizat pe Putin să înceteze „activitatea destabilizatoare" a Rusiei.

Premierul britanic a reiterat poziția țării sale cu privire la incidentul din 4 martie 2018, atunci când fostul agent dublu rus Serghei Skripal și fiica sa Iulia au fost găsiți inconștienți într-un centru comercial din sudul Angliei și spitalizați în stare gravă.

Fondul întâlnirii diferă de varianta engleză

Cu toate acestea, Kremlinul a transmis că „Fondul întâlnirii diferă clar de comunicatul din Downing Street".

În decembrie, după victoria netă a lui Boris Johnson în alegerile anticipate din Regatul Unit, șeful statului rus a afirmat că dorește un „dialog constructiv" cu Londra. Cele două țări au poziții divergente asupra a numeroase dosare internaționale, precum conflictul din Siria şi criza ucraineană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel