Întâlnirea care i-a schimbat viața. Povestea șoferului de camion care a devenit regizor

Are o sinceritate care te dezarmează, jonglează cu vorbele, dar nu se ascunde în spatele lor. Reuşeşte să te facă să râzi când nici nu măcar nu vrei să zâmbeşti. 

Dan Tudor, căci despre el este vorba, a povestit într-un interviu acordat gandul.info cum drumul lui a început pe şantier, unde era şofer, dar o întâlnire cu Silviu Stănculescu i-a schimbat traiectoria.

Acesta a povestit cum la 24 de ani a luat contact cu lumea teatrului.

'La 24 de ani m-am întâlnit cu teatrul şi teatrul cu mine. Lucram pe şantier, eram şofer pe camion. Directorul Teatrului de Comedie era Silviu Stănculescu. Ne-am cunoscut într-o vacanţă. M-a întrebat ce lucrez, eu i-am spus că sunt şofer. Silviu m-a chemat la teatru, eu am crezut că au nevoie de un nou şofer, aveau un autocar cu care mergeau în toată lumea. Nu eram un tânăr vesel, eram mai degrabă blazat, probabil că a vazut ceva dincolo de volan. M-a trimis la pregătire, după am jucat în Colivia nebunelor. În acelaşi an am intrat la teatru', a spus Dan Tudor.

Aş putea fi şi azi un şofer pe camion

Regizorul a dezvăluit că ar putea fi iar șofer pe camion și că nimic nu îl sperie.

'Glumesc cu colegii mei şi le spun că sunt cel mai bun şofer dintre actori şi regizori. Mi-a rămas de atunci un simţ practic, o viteză de execuţie. Acolo exista o anumită naturaleţe, respectai termenele, te ţineai de cuvânt. Dacă făceai o pană, pe timp de iarnă, era îngrozitor.

Cât despre trecerea de la actorie la regie, acesta a mai povestit: 'Cum am trecut şi de la şoferie la actorie. Trebuia să joc la Comedie într-un spectacol după un text rusesc. Regizorul respectiv mai făcuse la Naţional două piese, dar fuseseră proaste. Directorul a renunţat la proiect, eu m-am supărat. În acea piesă trebuia să joc rolul unui tractorist care devine actor, cum eu trecusem prin asta, era perfect. Deşi era vorba de o piesă rusească, cu timpii respectivi, ştiam ce trebuie să fac, îmi venea mănuşă. M-am dus pe sus, am plâns, simţeam că am şansa să fac un rol care mi se potriveşte. Directorul mi-a zis: “Dacă vrei şi reuşeşti să îi lămureşti şi pe ceilalţi, o poţi face tu!'

Mai mult pe gandul.info.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel