Întâlnire Tudose - protestatarii #rezist, la Guvern. Cine vine. Cine se opune

Încă de sâmbătă seara prim-ministrul Mihai Tudose a anunţat că acceptă întâlnirea propusă de 43 de organizaţii civice, active în protestele de stradă în privinţa propunerilor de modificare a legilor Justiţiei şi codurilor penale.

Întâlnirea dintre prim ministrul Mihai Tudose și delegații celor 43 de organizații civice care au cerut o discuție privind legile Justiției și modificările la codurile penale va avea loc miercuri, 27 decembrie 2017, la ora 11, la Palatul Victoria.

Cine sunt delegații

De comun acord cu Cabinetul Prim-ministrului, s-a agreat participarea a 7 delegați din partea organizațiilor civice, astfel încât să poată avea un dialog coerent și clar.

În desemnarea celor 7 delegați, organizațiile civice au luat în considerare criteriul unei reprezentativități cât mai mari a grupurilor semnatare. Astfel, la întâlnire vor participa, în ordine alfabetică:

Alexandru Socol – Corupția Ucide;
Ciprian Ciocan – Vă Vedem din Sibiu;
Laurențiu Ștefănescu – Inițiativa Timișoara;
Marius Deaconu – Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România;
Mihai Polițeanu – Inițiativa România;
Mihai Tudorică - #REZISTENȚA;
Radu Dumitriu – delegat al organizațiilor din Diaspora, se arata intr-un mesaj postat de Coruptia ucide.

Există și organizații care se opun întâlnirii

Legat de această întâlnire, ALIANŢA STRADA a emis către Agerpres un comunicat de presă în care susține că acest demers este inutil și tardiv:

"În legătură cu întâlnirea solicitată de un număr de grupări civice premierului Tudose pe 27 Dec 2017, partidul ALIANŢA STRADA comunică:

Considerăm această întâlnire ca un compromis inacceptabil făcut de aceste grupări civice cu guvernul căruia noi, şi alte sute de mii de oameni, îi cerem DEMISIA de aproape un an! Oricum acest demers vine prea târziu, ţinând cont de faptul că protestatarii i-au chemat în repetate rânduri, în Piaţa Victoriei, pe reprezentanţii guvernului!

Suntem solidari cu nemulţumirea ONG-urilor amintite mai sus, aşa cum am fost şi suntem solidari fără rezerve cu nemulţumirile tuturor protestatarilor din România şi diaspora, din rândurile cărora provenim că formaţiune politică. Dar, nu putem fi de acord cu o negociere, indiferent din ce parte vine sau va veni!

Guvernul Tudose (şi niciun alt guvern PSD/ALDE) nu a avut, nu are şi nu va avea niciodată intenţia de a întări democraţia, de a stopa abuzurile şi incompetenţa din România. Aceste abuzuri asupra principiilor democraţiei sunt comise, şi rămân nesancţionate, de către însăşi miniştrii acestui guvern.

Sperăm că acest guvern să devină cât mai curând "de tristă amintire" pentru că PSD/ALDE şi sateliţii lor nu au avut, nu au şi nu vor avea niciodată din partea noastră încrederea că pot sau vor să salveze România!" este comunicatul de presă al Alianței Strada.

Semnatarii scrisorii în care se cere dialog cu Guvernul

Întâlnirea vine după ce 43 de organizaţii civice, active în protestele de stradă în privinţa propunerilor de modificare a legilor Justiţiei şi codurilor penale, au adresat sâmbătă o scrisoare deschisă premierului Tudose în care i-au solicitat o întâlnire în perioada 27-30 decembrie, subliniind că dialogul este singura soluţie pentru prezervarea şi consolidarea democraţiei. 

Printre organizaţiile care au semnat scrisoarea către premier se numără Iniţiativa România, Corupţia Ucide, Grupul pentru Dialog Social (GDS), #activAG Piteşti, Acţiunea Civică Galaţi, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE), Consiliul Tineretului din România, Asociaţia Aradul Civic, Asociaţia Civică ProFest, Curăţăm Galaţiul, Diaspora Franţa solidară cu România, Evoluţie în Instituţie, Geeks for Democracy, Grupul civic #Insist, Iniţiativa Timişoara (federaţie a 10 ONG-uri), Oradea Civică, Rădăuţiul Civic, Rezist Birmingham WMW, Rezist Dublin, Rezist în Bacău, #Rezist Liguria, #Rezist Milano, Rezist München, Rezist Râmnicu Vâlcea, #Rezistam şi la Paris, Rezist Zürich, #REZISTENŢA, România As We Want It- Milano, România Vie, Save Montana-New York, Şafeta Steagului U.E., Valea Jiului Society.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel