Întâlnirea dintre Trump și Putin sub semnul întrebării. Președintele SUA, supărat

Donald Trump nu s-a sfiit să anunțe că ar putea anula întâlnirea cu Vladimir Putin de la summitul G20.

Donald Trump, a declarat marţi că, din cauza confruntării maritime a Rusiei cu Ucraina, ar putea anula întâlnirea cu omologul său rus, Vladimir Putin, prevăzută pentru finalul săptămânii la summitul G20 din Argentina, transmite Reuters.

Trump a precizat, într-un interviu acordat Washington Post, că marţi seara aştepta un 'raport complet' de la echipa sa de securitate naţională cu privire la capturarea duminică de către Moscova a trei nave ucrainene cu echipajele lor. 'Acesta va cântări foarte mult', a spus Trump. 'Poate nu voi avea întâlnirea. Poate că nici măcar nu o voi avea... Nu-mi place această agresiune. Nu vreau această agresiune deloc', a adăugat liderul american.

Aspecte de securitate

Întâlnirea Trump-Putin ar urma să aibă loc în marja summitului G20 de la Buenos Aires, ce se va desfăşura vineri şi sâmbătă, reuniunea celor doi lideri având pe agendă, potrivit consilierului de securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, aspecte de securitate, controlul armelor şi problemele din Orientul Mijlociu şi Ucraina.

Rusia a deschis focul asupra unor nave ucrainene şi le-a capturat împreună cu echipajele lor, duminică, lângă Crimeea, peninsula anexată de Moscova în 2014. Cele două state s-au învinuit reciproc pentru incident. Departamentul de Stat a cerut marţi aliaţilor europeni să facă mai mult pentru a susţine Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel