Întâlnire Soros-Juncker. Dispută privind Universitatea Central Europeană

Soros
Soros

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, se va întâlni joia viitoare cu miliardarul american de origine ungară George Soros, a anunțat o purtătoare de cuvânt, ca parte a consultărilor privind noua lege din Ungaria care amenință să ducă la închiderea Universității Central-Europene (CEU) de la Budapesta, finanțată de filantrop.

CEU se află în centrul celei mai noi dispute dintre Ungaria și Comisia Europeană, care este îngrijorată că guvernul de la Budapesta încalcă statul de drept și standardele democratice.

Purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene anunțase miercuri că prim-vicepreședintele CE, Frans Timmermans, și alți doi comisari se vor întâlni la rândul lor cu George Soros.

Bruxellesul a amenințat deja Ungaria cu acțiuni în justiție din cauza unor chestiuni legate de drepturile omului și de universitatea finanțată de Soros.

În pofida protestelor de stradă și a condamnărilor pe plan internațional, Ungaria a adoptat legea care stabilește noi cerințe pentru universitățile străine și care ar putea duce la închiderea CEU.

Actul normativ prevede nerecunoașterea diplomelor emise de instituții de învățământ străine care nu au corespondent în țările de origine ale respectivelor instituții.

Premierul Viktor Orban susține că CEU a încălcat legea prin acordarea de diplome, acuzație respinsă de instituție și pe care criticii prim-ministrului o consideră parte a măsurilor mai largi ale Budapestei împotriva organizațiilor neguvernamentale având legături cu Soros, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel