Urmărește emisiunea live


Întâlnire Merkel-Babis pe problema migraţiei

Premierul ceh Andrej Babis, cunoscut pentru poziţiile sale anti-migranţi
Premierul ceh Andrej Babis, cunoscut pentru poziţiile sale anti-migranţi

Premierul ceh Andrej Babis, cunoscut pentru poziţiile sale anti-migranţi, va fi primit miercuri la Berlin de cancelarul german Angela Merkel.

Babis este la prima sa vizită de la alegerea, anul trecut, în fruntea guvernului de la Praga, relatează dpa. Babis, al doilea cel mai bogat om din Republica Cehă, va fi primit cu onoruri militare la ora locală 12:30 (10:30 GMT), după care va avea convorbiri cu Merkel axate pe problema migraţiei.

El va avea de asemenea o întrevedere cu preşedintele parlamentului german Wolfgang Schaeuble. Republica Cehă, împreună cu Polonia, Ungaria şi Slovacia, se opun cu fermitate unui plan UE elaborat în 2015 pentru redistribuirea solicitanţilor de azil în cadrul blocului comunitar european. Babis, om de afaceri, originar din Slovacia şi al cărui guvern minoritar a preluat puterea în iulie, este anchetat de sistemul judiciar ceh şi autorităţile europene de combatere a fraudei pentru folosire ilegală a unor fonduri UE pentru companiile sale.

El rămâne popular, în pofida scandalului în care este implicat, nu numai pentru retorica sa împotriva refugiaţilor, dar şi pentru crearea cu succes a unei imagini de combatant al 'elitei corupte', notează dpa.

Vezi și: Dispută Salvini - Merkel din cauza violenţelor de la Chemnitz



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel