Întâlnire ISTORICĂ. Vladimir Putin, în spatele ușilor închise, cu ministrul sirian de Externe

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a întâlnit, pentru prima oară cu ministrul sirian de Externe, Walid Mouallem. 

Întâlnirea a fost consacrată în special relansării procesului de pace în Siria. Kremlinul s-a limitat să informeze că Vladimir Putin și Walid Mouallem "au discutat despre relațiile ruso-siriene". Ministrul sirian a declarat, potrivit agenției de presă TASS, că a avut o întâlnire "foarte productivă".

Obiectivul Moscovei este relansarea negocierilor de pace dintre regimul de la Damasc și o parte a opoziției, scrie AFP. Sunt în impas de aproape 10 luni după conferințele de pace Geneva-1, din 2012, și Geneva-2, în ianuarie și februarie 2014. 

Primele imagini de la întâlnirea PNL. Cum petrece Klaus Iohannis

Serghei Lavrov a participat la întâlnirea dintre Vladimir Putin și Walid Mouallem, după care ministrul rus de externe a avut o întrevedere separată cu omologul săi sirian. "Lupta cu terorismul trebuie dusă fără aplicarea de standarde duble. În legătură cu aceasta, apar întrebări în privința coaliției care efectuează raiduri împotriva Statului Islamic, fără acordul Damascului. Condamnăm încercările de a folosi grupările teroriste pentru schimbarea regimului în Siria", a afirmat Lavrov la finalul întâlnirii, potrivit relatării TASS. "Rusia va continua să sprijine Siria în asigurarea securității ei", a ținut să precizeze Serghei Lavrov, scrie Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel