Întâlnire IMPORTANTĂ la Washington. Ce își dorește Pompeo

Mike Pompeo
Mike Pompeo

Întâlnire importantă la Washington între secretarul de stat american, Mike Pompeo, și ministrul de externe al Arabiei Saudite. Ce au discutat aceștia.

Ministrul de externe al Arabiei Saudite a precizat că ar putea fi realizate progrese în soluționarea conflictului cu Quatarul, în urma unei întâlniri la Washington cu secretarul de stat american, Mike Pompeo. În 2017, Arabia Saudită, împreună cu Emiratele Arabe Unite, Bahrain și Egipt au întrerupt legăturile diplomatice și comerciale cu Doha și au impus o blocadă maritimă, terestră și aeriană națiunii bogate în gaze.

Cele patru națiuni au acuzat Qatarul că sprijină „terorismul” și se amestecă în afacerile lor interne de ani de zile. Quatarul a mai fost acuzat, de asemenea, că este prea aproape de rivalul regional Iran. În decembrie anul trecut, ministrul de externe din Qatar, șeicul Mohammed bin Abdulrahman Al Thani, a declarat că discuțiile cu Arabia Saudită s-au îmbunătățit, dar o lună mai târziu a spus că eforturile de soluționare a litigiului nu au avut succes.

Pompeo a cerut, de asemenea, Arabiei Saudite să recunoască Israelul, ceea ce ar fi un impuls strategic pentru statul evreiesc pe fondul normalizării cu celelalte două regate arabe din Golf , Emiratele Arabe Unite și Bahrain. Oficialii palestinieni au condamnat normalizarea ca „o lovitură în spatele cauzei palestiniene și a poporului palestinian”, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel