Întâlnire importantă între zeci de ex-președinți și premieri

Peste 40 de foști șefi de stat și de guvern, miniștri de externe, oficiali ai organismelor internaționale, parlamentari și conducători de organizații neguvernamentale s-au întâlnit în Azerbaijan, pentru a discuta pe tema „Agenda post-2015. Proiectul pentru societăți solidare”. 

Deputatul PSD Ionuț Vulpescu, membru al Comisiei de Cultură, Arte și Mijloace de Informare în Masă, vicepreședinte al Clubului de la București, a participat la cea de-a doua ediție a Forumului Global pentru Societăți Solidare, desfășurată în capitala Azerbaijanului, Baku. Forumul – o manifestare politică și de reflecție de nivel mondial – a fost organizat de către Clubul de la Madrid și Fundația Nizami Ganjavi (care poartă numele unui mare poet azer și funcționează ca un Centru pentru educație, toleranță, dialog și înțelegere). Dezbaterile au avut drept temă „Agenda post-2015. Proiectul pentru societăți solidare”. 

Forumul a beneficiat de o participare internațională importantă: peste 40 de foști șefi de stat și de guvern, miniștri de externe, oficiali ai organismelor internaționale, parlamentari și conducători de organizații neguvernamentale, printre care: Vaira Vike-Freiberga, președintele Clubului de la Madrid, președinte al Letoniei (1999-2007), Ismail Serageldin, directorul Bibiotecii din Alexandria, Ernst von Weizsaecker, co-președinte al Clubului de la Roma, Tarja Halonen, președinte al Finlandei (2000-2012), Stjepan Mesic, președinte al Croației (2000-2010), Arnold Ruutel, președinte al Estoniei (2001-2006), Viktor Iușcenko, președinte al Ucrainei (2005-2010), Mikheil Saakashvili, președinte al Georgiei (2004-2013), Petar Stoyanov, președinte al Bulgariei (1997-2002), Petru Lucinschi, președinte al Moldovei (1997-2001), Emil Constantinescu, președinte al României (1996-2000), Boris Tadić, președinte al Serbiei (2004-2012), Bamir Topi, președinte al Albaniei (2002-2007), Festus Mogae, președinte al Botswanei (1998-2008), Jorge Quiroga, președinte al Boliviei (2001-2002), Ehud Barak, prim-ministru al Israelului (1999-2001).

Dezbaterile au fost deschise de către președintele Azerbaijanului, Ilham Aliyev.

Ionuț Vulpescu a reprezentat Clubul de la București

Deputatul Ionuț Vulpescu – care este și vicepreședintele Clubului de la București – a transmis participanților la forum un mesaj din partea fostului președinte al României și președinte al Clubului de la București, Ion Iliescu, și a avut dialoguri cu președintele Azerbaijanului, Ilham Aliev, cu fostul președinte al Serbiei, Boris Tadić, cu președintele Clubului de la Madrid,Vaira Vike-Freiberga, cu vice-președintele Clubului de la Roma, Heitor Gurgulino de Souza și cu directorul Bibliotecii din Alexandria, Ismail Serageldin (fost vice-președinte al Băncii Mondiale).

În cursul acestor întâlniri, Ionuț Vulpescu a prezentat, pe lângă subiectele de interes bilateral, experiența României în materie de politici sociale, dezvoltare durabilă și educație, subliniind necesitatea organizării în continuare, într-o rețea de forumuri și colocvii, de asemenea dezbateri cu privire la problemele globale ale omenirii. Totodată, a vorbit de progresele realizate de țara noastră, în urma aderării la Uniunea Europeană, în vederea reducerii decalajelor de dezvoltare și a inegalităților sociale.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel