Întâlnire Hans Klemm-Bogdan Aurescu la încheierea mandatului de ambasador

Cătălin Șerban / 28 noi 2019 / 18:39 Salveaza PDF Comentarii
Hans Klemm
Hans Klemm

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, va fi primit, vineri, de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, în vizită de rămas-bun.

  În data de 21 septembrie 2015, Hans Klemm a preluat funcţia de ambasador al SUA în România. Anterior, a fost: director general interimar la Departamentul de Stat; principalul reprezentant al SUA la Forumul Cooperare Economică Asia-Pacific APEC (Asia Pacific Economic Cooperation Forum); coordonator al tuturor programelor civile şi militare în domeniul statului de drept desfăşurate de SUA în Afganistan; ambasadorul SUA în Republica Democrată Timorul de Est, arată site-ul misiunii diplomatice la Bucureşti.

Pe lângă multiple mandate în Japonia, Hans Klemm a lucrat şi la ambasadele Statelor Unite de la Bonn, Seul şi Port of Spain. A absolvit Indiana University (de la care a obţinut diploma de licenţă) şi Stanford University (masterat) şi este căsătorit cu Mari Kano. Postul de ambasador al SUA la Bucureşti urmează să fie ocupat de Adrian Zuckerman, care a fost confirmat în funcţie pe 20 noiembrie de Senatul american. De profesie avocat, Zuckerman a emigrat în Statele Unite din România la vârsta de 10 ani şi vorbeşte fluent limba română, conform AGERPRES.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29