Putin - Poroșenko, întâlnire de gradul zero

Foto: theglobeandmail.com
Foto: theglobeandmail.com

Președintele Vladimir Putin spune că este dispus să se întâlnească cu noul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, dacă se va ivi această ocazie la ceremonia de celebrare a 70 de ani de la debarcarea Aliaților în Normandia.

Întrebat dacă, întâlnindu-l în Franța, va vorbi cu Poroșenko, Putin a declarat: "Nu voi fugi de nimeni. Președintele Hollande a fost într-atât de amabil încât să mă invite, ca reprezentant al Rusiei, la aceste ceremonii tragice, triste și în același timp solemne. Sunt încântat să-i accept invitația și recunoscător președintelui pentru gestul său. Dar sunt și alți oaspeți, nu voi fugi cu nimeni și cu siguranță voi comunica cu toți".

Interviul acordat de Vladimir Putin pentru Europe 1 și TF1 este oferit unei instituții de presă occidentale după izbucnirea crizei din Ucraina. 

Liderii celor trei mai puteri europene - Germania, Franţa şi Marea Britanie - au programate întrevederi bilaterale cu preşedintele Putin. 

Putin este invitat, vineri, în jurul orei 21.00 la Elysée la dineul oferit de omologul său francez François Hollande, care înainte se va întâlni cu preşedintele american Barack Obama, cu care va lua cina într-un restaurant parizian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel