Întâlnire Cioloș-Biden la Casa Albă. Ce au cerut SUA României

Casa Albă, într-un comunicat după discuţiile dintre vicepreşedintele SUA, Joe Biden, şi premierul Dacian Cioloş, apreciază reformele de până acum ale Guvernului, dar insistă că o "cotinuare a progresului" va consolida parteneriatul cu SUA. Un subiect al discuțiilor a fost axat și pe  Republica Moldova.

Continuarea progresului în domeniul reformelor va consolida dezvoltarea democratică și economică a României și parteneriatul economic dintre România și Statele Unite ale Americii, a notat vicepreședintele american Joseph Biden în timpul unei întâlniri, marți, la Washington, cu prim-ministrul român Dacian Cioloș, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Casei Albe.

"Vicepreședintele  a apreciat eforturile premierului Cioloș de a implementa reformele critic necesare guvernării și statului de drept, notând că o continuare a progresului în domeniul reformelor va consolida dezvoltarea democratică și economică a României și parteneriatul economic dintre România și Statele Unite ale Americii", se arată în comunicatul Casei Albe.

Vicepreședintele Biden a mulțumit prim-ministrului Cioloș pentru contribuțiile României la Coaliția contra ISIL și la misiunea NATO în Afganistan, exprimându-și totodată condoleanțele pentru moartea a doi soldați români uciși în Afganistan pe 7 mai.

[citeste si]

Cei doi lideri au convenit asupra importanței asigurării ca Aliații să ia măsuri, în perspectiva summitului NATO din 8-9 iulie de la Varșovia, pentru a consolida capacitatea de descurajare a Alianței și postura de apărare pe flancurile de est și de sud, notează comunicatul oficial.

Joe Biden și Dacian Cioloș au discutat de asemenea importanța dezvoltării sectorului energetic al României pentru securitatea energetică europeană și au subliniat necesitatea de a sprijini și accelera eforturile de reformă ale Republicii Moldova, adaugă comunicatul Casei Albe.

În contextul summitului NATO de la Varșovia, "am solicitat si am obținut sprijinul SUA și am obținut promisiunea că vom fi susținuți pentru întărirea cooperării la Marea Neagră, cooperare militară la nivel naval", a declarat, marți, premierul Dacian Cioloș, după întrevederea cu vicepreședintele american, Joseph Biden, la Casa Albă.

"Am explicat demersurile pe care noi le-am făcut deja în colaborare cu Bulgaria și Turcia și am avut promisiunea sprijinului, în cadrul summitului, pentru ca această cooperare la Marea Neagră să fie susținută de NATO", a continuat șeful guvernului român.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel