Întâlnire casă Gabriel Oprea. Dan Andronic la Parchetul General, declarații

 Jurnalistul Dan Andronic a declarat joi, după ce a fost audiat la Parchetul General, că a indicat procurorilor între 9 şi 12 persoane care au participat în decembrie 2009 la întâlnirea de la locuinţa fostului vicepremier Gabriel Oprea. 

Dan Andronic a fost audiat joi de procurorii Parchetului General, timp de peste două ore, în calitate de martor, în dosarul privind alegerile prezidenţiale din decembrie 2009. 

"Am încercat să fiu cât mai exact, cât mai precis, legat de împrejurări şi persoane şi de alte lucruri pe care le cunosc", a declarat Andronic la ieşirea din sediul Parchetului. 

Întrebat de jurnalişti câte nume de persoane a nominalizat în faţa anchetatorilor, Andronic a spus că între 9 şi 12, aceste persoane aveau funcţii importante în statul român, "cu două excepţii", şi că nu doreşte să le divulge în presă. Întrebat care este relevanţa dezvăluirilor sale şi dacă în acest caz este vorba de fapte morale sau penale, Andronic s-a ferit să răspundă, arătând ca el a fost chemat de procurori în calitate de martor. 

Răspunzând unei alte întrebări, Dan Andronic a precizat că el nu a spus în niciun moment ca acea întâlnire ar fi reprezentat o tentativă de fraudare a votului din 2009. "Nu este treaba mea să judec acest lucru" a mai spus Andronic. 

În aprilie, Parchetul General a anunţat că a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări "in rem" sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz şi falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, după dezvăluirile jurnalistului Dan Andronic despre alegerile prezidenţiale din decembrie 2009. 

Jurnalistul Dan Andronic a scris că, în decembrie 2009, în turul doi al alegerilor prezidenţiale, înalţi demnitari ai statului român, printre care George Maior, Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi, au mers acasă la Gabriel Oprea, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel