Întâlnire Angela Merkel - Emmanuel Macron. Tusk: Consens limitat

Angela Merkel - Emmanuel Macron
Angela Merkel - Emmanuel Macron

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a apreciat că există un "consens limitat" asupra reformelor zonei euro, îndemnându-i pe liderii UE să ajungă la o înţelegere, potrivit unui document obţinut vineri de agenţia France Presse. 

Numeroase subiecte legate de reformele zonei euro "au fost examinate (...) în mai multe rânduri, reunind deocamdată un consens limitat", a explicat Donald Tusk într-o anexă însoţind scrisoarea de invitaţie adresată şefilor de stat şi de guvern din UE înainte de summitul de la Bruxelles, prevăzut la 22 şi 23 martie. 

"Este necesar ca liderii UE să se implice direct pentru a avansa", a pledat el, după ce a constatat progresele slabe realizate până în prezent de miniştrii de finanţe ai zonei euro. 

Apelul, înainte de întâlnirea Macron-Merkel 

Apelul lansat de Donald Tusk a intervenit înainte de o întâlnire foarte aşteptată între cancelarul german, Angela Merkel, şi preşedintele francez, Emmanuel Macron, la Paris pentru a discuta despre propunerile asupra viitorului UE în perspectiva summitului european de săptămâna viitoare. 

Anul trecut, Emmanuel Macron şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi-au dezvăluit fiecare propunerile pentru reforma zonei euro. 

Din cauza crizei politice prelungite din Germania, după victoria conservatorilor conduşi de Angela Merkel la parlamentarele din septembrie, discuţiile despre reforma zonei euro trenează, mai scrie AFP.

pciteste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel