Insulele Cook s-au autodeclarat "zonă liberă de COVID-19"

Autorităţile din Insulele Cook au declarat acest teritoriu din Pacificul de Sud "zonă liberă de COVID-19", devenind una dintre primele naţiuni din lume care au făcut un astfel de anunţ, după ce testele realizate în masă în rândul populaţiei locale au furnizat rezultate negative, informează DPA.

După ce autorităţile au constatat că în Insulele Cook nu a fost raportat niciun caz de infectare cu noul coronavirus, iar testele în masă au furnizat rezultate negative, prim-ministrul Henry Puna a declarat că ţara lui este "zonă liberă de COVID-19", potrivit unui comunicat oficial ce a fost dat publicităţii în noaptea de vineri spre sâmbătă. Aproape 900 de teste-tampon au fost realizate începând de luna trecută, transmite Agerpres.

Insulele Cook sunt o ţară insulară din Pacificul de Sud, asociată în calitate de stat liber cu Noua Zeelandă, situată la circa 3.200 de kilometri de Wellington. Acest stat are un teritoriu compus din 15 insule şi o populaţie de 17.000 de locuitori.

Insulele Cook au impus o serie de restricţii în ultima săptămână a lunii martie după ce Noua Zeelandă a început să raporteze zeci de cazuri de infectare cu noul coronavirus, anulând toate întrunirile religioase şi îndemnând populaţia să stea acasă. Tot vineri seară, guvernul local a anunţat ridicarea unora dintre restricţii, inclusiv a interdicţiei de călătorie între principala insulă a ţării, Rarotonga - unse se află şi capitala Avarua - şi celelalte insule ale acestei naţiuni din Pacificul de Sud.

Guvernul a mai spus că bisericile din întreaga ţară se vor redeschise începând de sâmbătă, în timp ce şcolile vor fi redeschise începând de luni. Elevii şi credincioşii vor trebui să continue să respecte totuşi dispoziţiile de distanţare fizică. În schimb, a rămas în vigoare restricţia referitoare la întrunirile publice la care participă mai mult de 10 persoane. Ţara a menţinut şi codul galben, care înseamnă că Guvernul se află în continuare "în alertă", pentru a preveni o eventuală răspândire a infectărilor cu SARS-CoV-2. Toate zborurile internaţionale continuă să fie restricţionate.

"Ne bucură această veste bună, dar trebuie să rămânem prudenţi, ştiind că virusul care cauzează COVID-19 continuă să circule în afara graniţelor noastre", a declarat prim-ministrul Henry Puna. Din cele 15 ţări ale lumii care nu au raportat cazuri de infectare cu noul coronavirus, 10 se află în regiuni insulare din Oceanul Pacific.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel